Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple utvecklar egna processorer för basband

Apple planerar att utveckla sin egen basbandsprocessor för Iphone, rapporterar Digitimes. Redan nästa år kan Iphone-modeller utrustas med den nya processorn.

Apple planerar att bilda ett utvecklingsteam för att designa en egen basbandprocessor för Iphone. Ett basband är ett frekvensområde som används för till exempel röstsamtal och annan mobildata. I sina nuvarande mobiler använder Apple basbandprocessorer från Qualcomm, som produceras genom TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Qualcomm står för över hälften av den globala marknaden för basbandprocessorer, som omsätter mellan 16 och 19 miljarder dollar varje år, motsvarande mellan 104 och 124 miljarder svenska kronor. Enligt rapporten ska den egna processorn tillverkas hos Samsung och Globalfoundries, någonting som givetvis skulle påverka både Qualcomm och TSMC.

Komplicerat patentläge

Apple kan leverera en modell av Iphone med de nya processorerna så tidigt som 2015, rapporterar Digitimes.

Liksom många tekniker inom mobilbranschen är patentsituationen för basband snårig. Ett flertal företag äger olika patent relaterade till basbandsteknik, bland annat Apples ärkerivaler Samsung.

Enligt Digitimes hävdar vissa källor att Apple kommer att utveckla en integrerad processor för både basband- och övriga funktioner, men de bedömer det mest sannolikt att företaget även i fortsättningen använder en separat processor för basband.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.