Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Emoji kritiseras för bristande mångfald

Nästan alla miniatyrmänniskor bland Emoji-symbolerna är vita vilket fått kritik. Apple uppger i ett mejl att de arbetar på att förbättra Unicode-standarden tillsammans med Unicode-konsortiet.

Apple har fått kritik för att uppsättningen av #Emoji som finns inbyggd i IOS och OS X inte bjuder på tillräcklig mångfald. Nästan alla miniatyrmänniskor är vita, skriver MTV Act. Bloggen mejlade direkt till Tim Cook och fick svar efter en dag från Katie Cotton, från företagets kommunikationsavdelning.

"Tim vidarebefordrade ditt mejl till mig. Vi håller med dig. Våra emoji-symboler är baserade på Unicode-standarden, vilket är nödvändigt för att de ska visas korrekt över många plattformar. Det finns ett behov av större mångfald bland uppsättningen av Emoji, och vi arbetar nära tillsammans med Unicode-konsortiet för att uppdatera standarden."

Någon information om när det här arbetet kan tänkas vara färdigt ges inte. Den nuvarande uppsättningen symboler har inte uppdaterats för de handhållna enheterna sedan IOS 6. OS X har haft stöd för Emoji sedan 10.7 Lion via typsnittet Apple Color Emoji.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.