Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google Chromecast nu tillgänglig i Sverige

Googles motsvarighet till Apple TV är nu lanserad officiellt i Sverige. Chromecast kopplas till tv:n och styrs sedan från exempelvis användarens smarta mobiltelefon.

Apples lösning för vardagsrummet heter Apple TV, en liten svart enhet som kan strömma media från internet eller trådlöst från användarens andra enheter via Airplay. Google har en motsvarande produkt som fram till nu inte gått att köpa i Sverige. Det är en USB-sticka som heter Google Chromecast som nu officiellt lanseras här.

Enheten kopplas via HDMI till användarens tv och styrs sedan via användarens smarta mobil, surfplatta eller dator. Den har stöd för de flesta plattformar, Android, IOS, Mac, pc och många Chromebooks. Det går att se på innehåll från tjänster som Youtube, Google Play Movies, Google Play Music och Netflix. Innehåll från fler tjänster läggs till kontinuerligt.

Det går också att göra annat medan uppspelning pågår, användaren kan exempelvis fortsätta att läsa sina mejl i surfplattan samtidigt som innehåll spelas upp på tv:n. Google har nu lanserat enheten i totalt tolv länder. Mario Queiroz, produktansvarig för Chromecast säger så här i ett pressmeddelande:

"Chromecast är det enklaste sättet att visa sina nätbaserade favoritfilmer, program och musik på sin tv. Det ska vara enkelt att titta på vilket innehåll som helst, var som helst och det är glädjande att vi nu kan lansera den enkelhet som Chromecast erbjuder på fler marknader."

Chromecast kostar 310 kronor och finns att köpa via Google Play eller i via elektronikkedjan Elgiganten. Den har gått att köpa redan tidigare från återförsäljare som importerat enheten.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.