Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple lanserar Carplay

Under 2014 kommer det att lanseras flera bilar med stöd för Apples nya tjänst Carplay som låter förare komma åt innehållet i sina Iphone utan att distraheras från vägen.

Apples integrering av IOS i bilar har gick tidigare under namnet IOS in the Car, men det officiella namnet när tjänsten lanseras senare denna vecka under motormässan i Geneve blir #Carplay. Greg Joswiak, Apples marknadschef för Iphone och IOS säger att tjänsten ger förare tillgång till innehållet i sina telefoner med minimal distraktion från vägen.

"Carplay har utformats från grunden för att ge förare en suverän upplevelse när de använder sin Iphone i bilen. Iphone-användare vill alltid ha nära tillgång till innehållet i sina telefoner och Carplay låter förarna använda sin Iphone i bilen med minimal distraktion. Vi har flera ledande bilmärken som lanserar Carplay och vi är glada över att det kommer att ske denna vecka i Geneve."

Med Carplay kan förare ringa samtal, använda kartor, lyssna på musik och komma åt textmeddelanden med bara ett ord eller en tryckning. Det går att styra Carplay direkt via bilens eget gränssnitt eller genom att aktivera Siri. Från starten redan den här veckan kommer tjänsten att fungera med bilar från Ferrari, Mercedes-Benz och Volvo. Andra biltillverkare som tillkommer senare är BMW, Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Jaguar Land Rover, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroën, Subaru, Suzuki och Toyota.

Carplay finns som en uppdatering till IOS 7 och fungerar med Iphone utrustad med Lightningkontakt, det vill säga Iphone 5S, 5C och 5. Kompatibla bilar kommer under 2014.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.