Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Microsofts nye vd heter Satya Nadella

En ny vd är utsedd för mjukvarujätten Microsoft. Valet föll på Satya Nadella, anställd på Microsoft sedan 22 år tillbaka.

Microsoft meddelar att man utsett en ny vd som tillträder redan idag. Företaget har rekryterat till posten sedan i somras då Steve Ballmer meddelade att han tänkte gå i pension inom 12 månader. Ända sedan Ballmers besked har det spekulerats i vem efterträdaren skulle kunna bli och nu vet vi svaret.

Satya Nadella kommer internt från bolaget och har redan fått en introduktionssida på Microsofts webbplats. Han har arbetat på Microsoft sedan 1992 och får nu också plats i bolagsstyrelsen. Nadella kommer närmast från posten som chef över Microsofts molnenhet.

Grundaren av Microsoft, Bill Gates säger i ett pressmeddelande att det inte finns någon bättre lämpad att leda företaget vidare i denna övergångstid än Nadella.

"Satya är en beprövad ledare med djupt rotade ingenjörskunskaper, visioner för verksamheten och förmågan att föra samman människor. Hans vision för hur tekniken kommer att användas och upplevas i världen är precis vad Microsoft behöver när bolaget går in i nästa fas av utökad produktinnovation och tillväxt."

Nadella blir Microsofts tredje vd och efterträder alltså Steve Ballmer och företagets grundare och förste vd Bill Gates. Grundaren har haft en mer tillbakadragen roll som styrelseordförande och arbetat mycket med välgörenhet, men kommer framöver att ta en ny roll inom Microsoft och spendera mer tid inom bolaget som teknisk rådgivare. Nuvarande styrelsemedlemmen John Thompson tar över som ordförande

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.