Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Analytiker uppskattar att Apple sålt 55,3 miljoner Iphone under förra kvartalet

Snart är det dags för Apple att presentera försäljningssiffror från julhandeln, men först sammanställer Fortune analytikernas uppskattningar.

Om en vecka är det dags för Apple att presentera sin första kvartalsrapport för 2014. Den innefattar månaderna oktober, november och december 2013 och innefattar därmed julhandeln. Tidningen Fortune har gjort en sammanställning bland analytiker som visar att de har höga förväntningar, de tror på en ökning med 16 procent jämfört med samma kvartal 2013.

"Den allmänna meningen bland de 44 analytiker som vi har hört från så här långt – 27 professionella och 17 amatörer – är 55,3 miljoner sålda enheter av Iphone, upp med 16 procent jämfört med samma kvartal föregående år."

De professionella analytikerna är lite mer försiktiga än de fristående som är mer optimistiska, men de ligger ovanligt nära varandra i den här sammanställningen. Medelvärdet för proffsen är 54,1 miljoner sålda Iphone, medan de fristående analytikernas medelvärdet är 57,1 miljoner. Båda uppskattningarna skulle innebära rekord för Apple. Iphone-modellerna slog rekord redan under sin första helg ute i handeln.

Under det första kvartalet förra året sålde Apple 47,79 miljoner Iphone. Medelvärdet för alla 44 analytiker landar på 55,3 miljoner sålda enheter, eller en ökning med 16 procent.

9to5mac rapporterar också att köpdata från CIRP tyder på att också Ipad-försäljningen går bra. Ipad Air och Ipad Mini med Retina står tillsammans för 57 procent av försäljningen trots att de kostar mer än de äldre modellerna.

Den 27 januari är det dags för presentationen där Apples vd Tim Cook och ekonomichefen Peter Oppenheimer också kommer att svara på frågor.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.