Hjälp med att röra på fläsket

The Walk gör motionen till ett spel

The Walk bjuder på en spännande berättelse uppdelad i korta ljudklipp där användaren är en av huvudpersonerna, men för att få höra nästa del måste man ge sig ut och gå. Motion och underhållning i ett.

Apple lanserade den nya processorn A7 i september när de visade upp Iphone 5S. Telefonen, och numera Ipad Air och Ipad Mini med Retinaskärm har också en helt ny rörelsecoprocessor som kallas för M7. Den registrerar rörelsedata från accelerometern, gyroskopet och kompassen på ett mycket effektivare sätt än om A7-processorn skulle sköta allt själv. Det kommer allt fler appar som drar nytta av det här och The Walk är en av de mer spännande. Har du en IOS-enhet utan M7 fungerar appen ändå, men är inte lika precis och energieffektiv.

The Walk är ett spel, en ljudbok och en motionsapp allt-i-ett utvecklad av samma gäng som gjort populära Zombies, run där läskiga zombies börjar jaga dig om du springer för långsamt. Berättelsen i The Walk är på engelska och börjar i Inverness, Skottland med att en bomb exploderar. Snabbt inser jag att jag själv spelar en av huvudkaraktärerna även om jag enbart deltar genom att ge mig ut på promenader i verkliga världen. Hur fungerar det här undrar du kanske nu?

Jo, #The Walk är uppdelat i olika episoder som är omkring en timme långa i promenadväg (men det finns inställningar för att justera längden). Du får en karta framför dig i varje avsnitt och kan välja om du vill gå den kortaste vägen eller ta en eller flera omvägar för extra ledtrådar. Ibland behöver du göra samma avsnitt flera gånger och ta olika vägar för att låsa upp allt på kartan. Nya ljudklipp och ledtrådar finns utmärkta längs vägen märkta med antal minuter du måste promenera för att komma fram till dem. Rörelsecoprocessorn M7 avgör om du faktiskt är ute och går eller om du försöker fuska genom att åka buss till jobbet.

Ett av avsnitten jag hunnit med så här långt går istället ut på att hinna nå så många punkter på kartan som möjligt inom 24 timmar. Då fick jag själv rita ut hur jag ville gå och fick en uppskattning på hur lång tid det skulle ta, när jag var nöjd med promenaden var det bara att sätta fart på fötterna.

Jag ska inte avslöja för mycket om berättelsen här, men den är riktigt spännande, tillräckligt för att få mig att hoppa av bussen några stationer tidigare när jag inte har bråttom och gå istället. Ibland är det lite frustrerande att inte kunna delta mer aktivt i samtalen, min karaktär kallas för "Walker" och är tyst genom allt, men jag fortsätter att gå eftersom jag vill veta mer. Walker är också i spelet ute och rör på sig med ett okänt, men väldigt viktigt föremål i fickan. Vad kan det vara och vem är jag egentligen?

För dig som inte har något emot en engelsk ljudbok och gillar att promenera är The Walk väl värd de 28 kronor den kostar just nu. Du behöver föresten inte ens gilla att gå på promenader, mycket låses upp helt gratis av stegen du tar mellan hemmet och arbetet eller skolan och så tillbaka. Varvet i affären räknas också. Med den här appen kanske du råkar ta några extra steg här och var bara för att komma vidare och i så fall är utvecklarnas mission med att få oss att gå mera slutfört.

Namn
The Walk - Fitness Tracker and Game
Plattform
IOS
Utvecklare
Six to Start
Version
1.0.1
Pris
28,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

Flex 2 är en av Fitbits budgetmodeller och den första som är så vattentålig at det går att simma med den. 99mac beger sig till badhuset för att testa!

Med den modulära datorn Kano kan vem som helst lära sig att skruva ihop sin egen hårdvara för ett flertal olika användningsområden. Med Kano Code går det också att lära sig grundläggande programmering. 99mac har pratat med Tommy Säl, som arbetar på Kickstarter-succén.

Skjut dig fram genom rymden i den senaste delen av action-spelet Galaxy on Fire, som släpps idag till Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Snart kommer det kanske gå att att hyra filmer i Itunes så kort som två veckor efter att filmerna haft premiär. Men är det tillräckligt för alla som vill se nyare film hemma?

Under julhelgen kan det lätt bli stressigt och det är mycket att göra, ett sätt att lugna ner hjärnan är att använda digitala att-göra-listor som stillar planeringsstressen.

Det vankas både tävling och specialpris runt kylaren Silent Loop när Inet och Be Quiet intar dagens lucka. Rulla igång rimfabriken och bege dig till jukalendern!