Hjälp med att röra på fläsket

The Walk gör motionen till ett spel

The Walk bjuder på en spännande berättelse uppdelad i korta ljudklipp där användaren är en av huvudpersonerna, men för att få höra nästa del måste man ge sig ut och gå. Motion och underhållning i ett.

Apple lanserade den nya processorn A7 i september när de visade upp Iphone 5S. Telefonen, och numera Ipad Air och Ipad Mini med Retinaskärm har också en helt ny rörelsecoprocessor som kallas för M7. Den registrerar rörelsedata från accelerometern, gyroskopet och kompassen på ett mycket effektivare sätt än om A7-processorn skulle sköta allt själv. Det kommer allt fler appar som drar nytta av det här och The Walk är en av de mer spännande. Har du en IOS-enhet utan M7 fungerar appen ändå, men är inte lika precis och energieffektiv.

The Walk är ett spel, en ljudbok och en motionsapp allt-i-ett utvecklad av samma gäng som gjort populära Zombies, run där läskiga zombies börjar jaga dig om du springer för långsamt. Berättelsen i The Walk är på engelska och börjar i Inverness, Skottland med att en bomb exploderar. Snabbt inser jag att jag själv spelar en av huvudkaraktärerna även om jag enbart deltar genom att ge mig ut på promenader i verkliga världen. Hur fungerar det här undrar du kanske nu?

Jo, #The Walk är uppdelat i olika episoder som är omkring en timme långa i promenadväg (men det finns inställningar för att justera längden). Du får en karta framför dig i varje avsnitt och kan välja om du vill gå den kortaste vägen eller ta en eller flera omvägar för extra ledtrådar. Ibland behöver du göra samma avsnitt flera gånger och ta olika vägar för att låsa upp allt på kartan. Nya ljudklipp och ledtrådar finns utmärkta längs vägen märkta med antal minuter du måste promenera för att komma fram till dem. Rörelsecoprocessorn M7 avgör om du faktiskt är ute och går eller om du försöker fuska genom att åka buss till jobbet.

Ett av avsnitten jag hunnit med så här långt går istället ut på att hinna nå så många punkter på kartan som möjligt inom 24 timmar. Då fick jag själv rita ut hur jag ville gå och fick en uppskattning på hur lång tid det skulle ta, när jag var nöjd med promenaden var det bara att sätta fart på fötterna.

Jag ska inte avslöja för mycket om berättelsen här, men den är riktigt spännande, tillräckligt för att få mig att hoppa av bussen några stationer tidigare när jag inte har bråttom och gå istället. Ibland är det lite frustrerande att inte kunna delta mer aktivt i samtalen, min karaktär kallas för "Walker" och är tyst genom allt, men jag fortsätter att gå eftersom jag vill veta mer. Walker är också i spelet ute och rör på sig med ett okänt, men väldigt viktigt föremål i fickan. Vad kan det vara och vem är jag egentligen?

För dig som inte har något emot en engelsk ljudbok och gillar att promenera är The Walk väl värd de 28 kronor den kostar just nu. Du behöver föresten inte ens gilla att gå på promenader, mycket låses upp helt gratis av stegen du tar mellan hemmet och arbetet eller skolan och så tillbaka. Varvet i affären räknas också. Med den här appen kanske du råkar ta några extra steg här och var bara för att komma vidare och i så fall är utvecklarnas mission med att få oss att gå mera slutfört.

Namn
The Walk - Fitness Tracker and Game
Plattform
IOS
Utvecklare
Six to Start
Version
1.0.1
Pris
28,00 kronor
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix

En av de första konceptbilderna för nästa Iphone har dykt upp på nätet. och visst kittlar det fantasin en smula.

Xiaomi-chefen Hugo Bara lämnar det kinesiska företaget för att påbörja ett nytt, än så länge okänt, projekt hemma i Kalifornien.

Foxconn vill investera 7 miljarder dollar tillsammans med Apple för att öppna en amerikansk fabrik för tillverkning av bildskärmar för Iphone.

Samsung kommer inte visa upp Galaxy S8 under den stora mobilmässan MWC i Barcelona.

Samsung har presenterat sin rapport om vad som orsakade Galaxy Note 7 att självantända.

Amanda och Jakob pratar årets kommande mobiltelefoner, bluetooth, mutskandaler och flygande bilar.