Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Store-appen släpps för Ipad

En Ipad-version av appen Apple Store har släppts, men än så länge inte till den svenska versionen av App Store. Här får produkterna ta plats och appen får beröm för att den drar nytta av den stora skärmen.

Förvirrande nog finns det två appar med helt olika ändamål från Apple med snarlika namn. App Store där användare kan ladda ned appar och Apple Store, en app som hänger ihop med företagets fysiska butiker. Den senare har länge bara funnits för Iphone och låter konsumenter som är ute och rör sig läsa på om Apples produkter, beställa direkt i appen och boka tider i en Genius Bar.

Apple Store-appen för Iphone har också en funktion för att köpa vissa produkter helt på egen hand utan hjälp från personalen som kallas för Easypay. Under gårdagen släppte Apple en ny variant designad för Ipad. Appen finns inte i den svenska App Store än och det är oklart när den kommer att göra det.

Den nya Ipad-appen fokuserar helt på innehållet, det vill säga högupplösta bilder av produkterna, och erbjuder en helt ny typ av shoppingupplevelse andra e-handlare troligtvis kommer att härma, enligt sajten Techcrunch som testat appen. Appen delar vissa funktioner med Iphone-varianten, men inte allt. Den saknar exempelvis funktionen Easypay, men det beror troligtvis på att appen riktar sig mer till "hemmashoppare".

Ipad-varianten har en ny sektion med populära produkter i butiken. De här plockas inte ut manuellt utan väljs troligtvis ut genom en kombination av vad som säljer mest och vad användare söker efter. Sektionen ger en överblick av vilka de mest attraktiva produkterna är.

9to5mac:s skribent Mark Gurman berättar på Twitter om vad som kan vara en av anledningarna till att appen dröjt så här länge med att komma till Ipad. Steve Jobs sa nej för tre år sedan.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.