Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Illustrera

Pencil ny penna för Paper och Ipad

Till sin ritapp Paper lanserar nu Fiftythree Pencil, en penna för att underlätta för illustratörer och andra som som behöver mer kontroll. Pennan bjuder också på några extra funktioner unika för Paper.

Utvecklarna bakom ritappen Paper för Ipad har tagit fram en speciell penna för appen. Det är företaget #Fiftythree som med Pencil ger sig in i hårdvarutillverkning. Pennan är en vanlig touchpenna och går att använda med alla appar i IOS, men den har några extra funktioner unika för #Paper.

För det första så paras pennan med Paper via Bluetooth på ett ytterst enkelt sätt; det räcker med att ha appen öppen och trycka pennan mot skärmen. Därefter kan Paper känna av vad som är pennan och vad som är sidan av handen, så att det går att lägga handen bekvämt på skärmen utan att det påverkar någonting, en funktion unikt för Paper.

Andra änden av pennan används som sudd i Paper som känner av vilken sida av pennan som används. Det går också att växla mellan pennan för att rita streck och fingret för att blanda och smeta ut färger.

Genom att använda Pencil får användaren tillgång till Sketch, Outline, Write, Color och Mixer. Det är extra funktioner till Paper som normalt köps via köp inuti app. Mixer är en smart färgväljare som 99mac provat tidigare.

#Pencil innehåller ett batteri som räcker en månad enligt Fiftythree. Genom att dra isär pennan blottas en USB-kontakt som kan används för att ladda upp batteriet, det ska ta mindre än 90 minuter att ladda det fullt.

Pencil kommer i två varianter; Walnut och Graphite. Den förstnämnda är gjord av valnötsträ och den andra av svart borstad aluminium. Båda pennorna fungerar med alla Ipad-modeller som har Retina-skärm samt Ipad Mini (men alltså inte Ipad 2 som fortfarande säljs).

Den i valnötsträ kostar 60 dollar (cirka 450 kronor) i företagets webbshop och har dessutom en finess extra, den fäster magnetiskt med utsidan av Apples Smart Cover för Ipad. Den svarta pennan kostar 50 dollar (cirka 350 kronor). Båda priserna är introduktionspriser. I USA och Kanada börjar leveranserna om 2-3 veckor medan resten av världen får vänta ett tag till, det går att anmäla sig till en mejlinglista i webbshopen för att få besked om just sitt land.

Fiftythree har lagt ut en video om Pencil, men tittare känsliga för åksjuka bör nog undvika att se alltför mycket (ni kommer att förstå vad som åsyftas när ni ser det):

Namn
Paper by Fiftythree
Plattform
IOS
Utvecklare
FiftyThree, Inc.
Version
1.4.5
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Ipad.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.