Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Opera lanserar webbläsare för Ipad

Norska Opera lanserar en webbläsare för Ipad i App Store. Det är till och med "den bästa webbläsaren för Ipad". I grunden finns Webkit som också används till Safari och Google Chrome.

Ipad-ägare som vill ha något annat än #Safari har nu ytterligare ett alternativ i App Store. Norska Opera lanserar #Coast by Opera, en webbläsare som är helt anpassad efter pekskärmen.

Webbläsaren baseras på Webkit som också är grunden i Apples webbläsare Safari och Google Chrome. Opera har sedan tidigare även #Opera Mini för Ipad som fungerar lite annorlunda än övriga webbläsare då alla sidförfrågningar går genom Operas servrar och komprimeras.

Varför är då Coast by Opera den bästa webbläsaren för Ipad? Företaget ger tre anledningar:

  • Varje element är anpassat för Ipadens pekskärm

  • Bekväm att använda, snygg och baserad på intuitiva svepgester

  • Ny teknik under huven, trygg och säker.

Appen använder svepgester på ett smidigt sätt, genom att svepa åt höger på skärmen går man bakåt i historiken och ett svep neråt laddar om sidan. Sidor man vill bokmärka läggs som små ikoner på startskärmen och nås via en rad i botten.

Namn
Coast by Opera
Plattform
IOS
Utvecklare
Opera Software ASA
Version
1.02
Pris
Gratis
Krav
Språk
Svenska, engelska med flera

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.