Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Studie

Ebay firar fem år på App Store med en utmaning

Skulle du klara dig fyra dagar utan appar? Ebay minns tillbaka hur det var för fem år sedan när App Store lanserades och utmanade 200 personer att klara sig utan appar under fyra dagar.

När App Store lanserades 10 juli 2008 fanns Ebay-appen med. För att fira femårsjubileet bad auktionsjätten 200 personer att delta i en utmaning. Under fyra dagar skulle de låta bli att använda några appar för att sedan under fyra dagar åter få tillgång till appar. Resultatet publicerade företaget på sin blogg.

Rätt talande för hur det gick är att en tredjedel inte klarade sig utan appar under fyra dagar. De vanligaste apparna som deltagarna fuskade med var sociala nätverk, fotodelning, navigering och väder-appar.

Deltagarna rapporterade att de kände sig maktlösa utan sina appar, någon beskrev det som att känna sig "naken och oskyddad". Appar påverkar människors dagliga aktiviteter.

Någon deltagare ville inte vara utan appar för shopping och träning, en småbarnsförälder saknade kamera-appar och en annan gick vilse på riktigt och behövde navigera sig hem.

Efter att ha varit utan appar under fyra dagar mätte Ebay hur mycket oftare deltagarna gjorde sina dagliga aktiviteter. Deltagarna tog 49 procent fler bilder, 48 procent fler läste nyheter och 22 procent fler började budgetera sina pengar exempelvis.

Deltagarna sparade i genomsnitt 30 minuter i sina dagliga aktiviteter med appar än utan. Det blir 182 timmar per år, vilket motsvarar 3,5 varv runt jorden med flygplan eller att springa 40 maraton.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.