Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Razzia mot Apple i Frankrike

Franska konkurrensverket har gjort en massiv räd mot Apple och flera återförsäljare efter att ha fått in klagomål på att Apple försöker begränsa konkurrensen.

Franska motsvarigheten till konkurrensverket, Autorite de la Concurrence, slog i veckan till mot Apple och en rad grossister och återförsäljare i en massiv 24-timmarsräd. Syftet med operationen var att undersöka om Apple på något sätt använder sig av konkurrensbegränsande åtgärder eller missbrukar sin dominerande ställning på marknaden.

Undersökningen kommer efter att flera fristående återförsäljare anklagat Apple för att styra marknaden. I fjol gick Ebizcuss, den största franska återförsäljaren av Apple-produkter, i konkurs och fick slå igen kedjans 15 butiker. Under processens gång lämnades klagomål in mot Apple, som Ebizcuss anklagade för att ägna sig åt missbruk av dominerande ställning, missbruk av ekonomiskt beroende och illojal konkurrens.

Enligt Ebizcuss gynnade Apple konsekvent sina egna butiker, vilket ledde till en ohållbar ekonomisk situation för den fristående kedjan. Detta skedde till exempel genom att Apple inte levererade sina produkter i tid till auktoriserade återförsäljare, som ofta hade svårt att få tag på de senaste Mac- eller Iphonemodellerna – samtidigt som dessa sålde som smör i Apples egna butiker.

Samtidigt granskas även Apples aktivitet på det digitala området. Bland annat undersöks om Apple missbrukar sin position för att censurera mobilappar, samt om de ekonomiska avtalen med apputvecklare är skäliga.

Autorite de la Concurrence har bekräftat att razzior ägt rum, men i övrigt valt att inte kommentera händelserna.

Skriven av Simon Grabiec
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.