Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Homoäktenskap

Apple uttrycker stöd för HD-domar i USA

Apple har uttalat stöd för de uppmärksammande domarna i amerikanska Högsta domstolen som ger gifta homosexuella samma rättigheter som andra gifta par.

Det var under onsdagen som Högsta domstolen i USA först röstade i frågan om lagen Defense of Marriage Act (DOMA) och det blev ett glädjande beslut för de som kämpar för att gifta homosexuella ska ha samma lagliga rättigheter som övriga gifta par. Domstolen ansåg att DOMA stred mot den amerikanska grundlagen.

Därefter ogiltigförklarade domstolen en lag i delstaten Kalifornien som förbjuder enkönade äktenskap, en lag som Apple tidigare uttryckt sitt motstånd mot.

I ett uttalande till All Thing Digital uttryckte Apple sitt officiella stöd för domarna genom sin talesperson:

Apple strongly supports marriage equality and we consider it a civil rights issue. We applaud the Supreme Court for its decisions today.

Detta är inte första gången Apple har givit sitt stöd i dessa frågor. I oktober 2008 donerade företaget 100 000 dollar till kampanjen No to 8 som försökte stoppa Proposition 8, det kontroversiella förslaget att förbjuda enkönade äktenskap i Kalifornien. Apple gjorde då ett offentligt uttalande och skrev på sin webbplats att de var motståndare till förslaget och att de ansåg att detta var en fråga om medborgerliga rättigheter.

Apple var inte ensamma om att uttrycka sitt stöd för de nya HD-domarna. President Obama hyllade besluten i ett uttalande från Vita Huset. Google visade sitt stöd på ett typiskt Googles-sätt genom att förändra sin söksida vid sökningar på ordet gay:

Google visar sitt stöd för lika rättigheter för gifta homosexuella på sitt eget sätt.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.