Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

EU undersöker Apples Iphone-försäljning

Via ett frågeformulär till flera telefonoperatörer försöker EU-kommissionen nu bilda sig en uppfattning om Apple följer lagstiftningen när de säljer Iphone i Europa.

Tidigare i år rapporterade The New York Times att några europeiska operatörer hade skickat in detaljer kring sina avtal med Apple till EU-kommissionen efter att privat ha klagat på orättvisa metoder från Apples sida. Då sa en talesperson att kommissionen skulle ingripa om det fanns "indikationer på konkurrensbegränsande beteende som påverkar konsumenterna negativt", men sa också att Samsung och Android är så pass starka på marknaden att det inte fanns någon anledning att misstänka att marknaden inte var hälsosamt konkurrensutsatt.

Nu har EU-kommissionen skickat ut ett forumlär till flera europeiska telefonoperatörer med frågor om Apple har några begränsningar såsom ett minsta antal beställda telefoner, eller en garanti för att företaget inte kommer få mindre förmånliga subventioner och försäljningsvillkor än andra hårdvarutillverkare, skriver The Verge.

Formuläret är på nio sidor och frågar också om Apple använder sig av några tekniska restriktioner för att begränsa Iphone 5 på LTE/4G-nätverk. Financial Times (red anm: artikeln bakom betalvägg) har ett citat från formuläret:

"Det finns indikationer på att vissa tekniska funktioner är avstängda på vissa Apple-produkter i vissa länder i EU/EEA. Om det stämmer och kan verifieras kan det röra sig om ett åsidosättande av konkurrenslagstiftningen."

Apple själva säger att de följer gällande lagstiftning fullt ut.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.