Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Veckans App-tips

99mac tipsar om spel, tennis och bättre produktivitet

99mac fortsätter att kolla runt bland nya och uppdaterade appar och programvaror. Den här veckan har vi kikat på fightingspelet Combo Crew, tennisappen Live Score Tennis, smarta textexpanderaren Textexpander Touch, påminnelseappen Yellingmom och spelet Words in a Pic.

Combo Crew

#Combo Crew är ett fightning-spel helt designat för touch-kontroller inspirerat av klassiker som Streets of Rage och Street Fighter. Genom att dra med ett finger kan man slå eller sparka, genom att trycka kan man göra en motattack och det finns genom att svepa med två fingrar åt olika håll kan man göra combo-attacker. Det hela fungerar mestadels riktigt bra. Ibland är det lite svårt att se vad som händer eftersom man sveper över skärmen.

"I Combo Crew är det dina fingrar som slåss – eftersom riktiga "brawlers" inte behöver knappar."

Det går att ta hjälp av sina kompisar via exempelvis Facebook. Skulle du misslyckas med någon nivå i spelet kan en kompis ta över och skulle hen klara nivån får du fortsätta.

Det finns tre spelbara karaktärer, Gina, kampsportsmästare, Dolph, actionhjälte och Parker, mästare på arkadspel.

Namn
Combo Crew
Utvecklare
The Game Bakers
Version
1.0.2
Pris
15 kronor
Krav
Fungerar med Iphone 3GS eller senare, tredje generationen Ipod Touch eller senare och Ipad. Kräver IOS 5.1 eller senare.
Språk
Engelska

Live Score Tennis

Så här i tennis-tider kan det så klart vara intressant med en app som håller koll på allt åt en och det är precis vad svenskutvecklade #Live Score Tennis erbjuder. Det går exempelvis att följa svenskorna Sofia Arvidsson, rankad 57 i världen, och Johanna Larsson, rankad 65 i Franska Öppna som börjar 26 maj. Beskrivningen i App Store lyder:

"Live Score Tennis täcker över 5 000 spelare och 1 000 turneringar och ger dig live-resultat, videohöjdpunkter, information boll för boll, statistik, boll-för-boll-historik och den senaste rankingen."

Namn
Live Score Tennis
Utvecklare
Live Score Tennis KB
Version
1.0.1
Pris
Gratis
Krav
Fungerar med Iphone 3GS eller senare, tredje generationens Ipod Touch och Ipad. Kräver IOS 5.0 eller senare.
Språk
Svenska, engelska

Textexpander Touch

Den här appen gör det mycket snabbare att skriva vanliga fraser i IOS och har sedan uppdateringen till version 2.0 blivit mycket kraftfullare. Grundtanken är att du skriver exempelvis "sig" och "Textexpander Touch" skriver ut din fulla e-postsignatur så att du inte behöver skriva den varje gång. Programvaran finns också till OS X där version 4 släpptes förra året med möjligheten att göra mer avancerade textinmatningar, men appen har inte hängt med förrän nu.

Nu går det att göra mer komplexa strängar via nya menyn "insert" som finns bredvid också nya "format". Det går att göra makron för datum och tid-beräkningar, strängar, markerad text och annat. Men kanske mest användbart är "fill-in snippets", det är en blandning mellan det vanliga kortkommandot och ett fält där du själv fyller i något. Det här är användbart när du behöver göra längre standardiserade dokument med bara vissa variationer, exempelvis protokoll från möten. Inför 99mac:s måndagsmöten kan vi skriva "99mån" och så öppnas ett fönster med rätt datum där du kan välja vilka personer som är med på mötet, punkter som ska avhandlas och få inmatningsmarkören där du ska börja anteckna.

Eftersom IOS kräver att appar körs i egna sandlådor fungerar inte Textexpander med alla appar, det finns stöd för 150 olika och listan hittar du här.

En utförlig recension av appen finns på Macstories.

Namn
Textexpander Touch
Utvecklare
Smileonmymac
Version
2.0
Pris
38 kronor
Krav
Fungerar med Iphone, Ipod Touch och Ipad. Kräver IOS 5.1 eller senare.
Språk
Engelska

Yellingmom

Glöm inte bort någonting viktigt igen med smarta appen #Yellingmom som faktiskt påminner om appen Mailbox. Det går att göra en lista med att-göra-saker som sedan kan markeras som avklarade eller sorteras till att-göras idag, imorgon eller någon annan dag. Det går att sätta klockslag för mer exakta påminnelser och göra olika listor för enklare översyn. Just nu kostar appen 7 kronor, men det är bara ett introduktionspris.

Namn
Yellingmom
Utvecklare
Jung Eui Hyung
Version
1.2.2
Pris
7 kronor (introduktionspris
Krav
Fungerar med Iphone 3GS eller senare, tredje generationens Ipod Touch eller senare och Ipad. Kräver IOS 5.0 eller senare.
Språk
Engelska

Words in a Pic

De svenska utvecklarna bakom QuizMe och QuizMe Pics (som laddats ner 600 000 gånger från App Store) släpper sin tredje app, #Words in a Pic.

Spelet går ut på att placera ut alla bokstäver längst ner på skärmen till de tre ord som söks. Alla bokstäver går åt, det kan finnas fler ord men bara tre är rätt. Ofta är ett ord enklare följt av två svårare.

Det går att be om hjälp på sociala medier om man skulle köra fast. Varje avklarad bana ger mynt som man kan köpa ledtrådar med och skulle det inte räcka går det att köpa fler i appen.

Fastnar du på en bild är det inga problem att be om hjälp på sociala medier. För varje klarad bana får du ett gäng mynt som du kan använda för att köpa ledtrådar. Det finns även en rad andra gratis-mynt att hämta. Skulle inte gratis-mynten räcka kan man köpa mer i butiken.

Namn
Words in a Pic
Utvecklare
We Are Qiiwi Interactive
Version
1.0.2
Pris
Gratis
Krav
Fungerar med Iphone 3GS eller senare, tredje generationens Ipod Touch eller senare och Ipad. Kräver IOS 5.0 eller senare.
Språk
Svenska, engelska

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.