Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Premiärministern på USA-besök

Turkiet ska storhandla surfplattor till skolor

Turkiet ska förse sina skolor med surfplattor under ett fyraårigt moderniseringsprojekt. Landets premiärminister besökte därför nyligen Apple, Google och Microsoft för att se vad de har att erbjuda.

Surfplattor blir allt vanligare i skolmiljön. Turkiet planerar att modernisera sina skolor under ett fyraårigt projekt där skolböcker ska ersättas av plattor och krittavlorna ska bytas ut till elektroniska Whiteboards. Landets premiärminister Recep Erdoğan besökte nyligen Apple, Google och Microsoft för att se vad företagen kan erbjuda.

Projektet i Turkiet ska köpa in utrustning till 42 000 skolor och förväntas kosta mellan 3 och 4 miljarder dollar. Initialt rör det sig om 10,6 miljoner surfplattor som senare kommer att kompletteras med omkring 2 miljoner enheter, skriver 9to5mac.

Apple tror att Ipad har stor potential att ersätta skolböcker och säger att "Ipad kan vara vår mest spännande undervisningsprodukt än." Turkiets president Abdullah Gül träffade Apples vd Tim Cook 2012. Apples utbildningschef John Couch och andra chefer från Cupertino träffade presidenten i Turkiet tidigare i år. Företaget planerar dessutom att öppna butiker i landet.

Apples utbildningschef John Couch (höger) diskuterar med Turkiets president Abdullah Gül (vänster).

Bild: Officiella webbplatsen för Turkiets president

Först besökte premiärministern Microsoft där han togs emot av företagets vd Steve Ballmer. Senare besökte han också Google och Apple. Hos Google fick han en provtur med bilen som kör sig själv och provade Google Glass, skriver Hurriyet Daily News.

Turkiets utbildningsdepartement ska köpa surfplattorna via anbud som kan lämnas in från 27 maj. Apple, General Mobile, Samsung och två turkiska företag, Arçelik och Vestel, har ansökt om att få delta så här långt. Det kinesiska företaget Shangai Fezxun förväntas delta när anbudsdokumenten blivit översatta.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.