Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Påskappar som passar under ledigheten

Påsken är här och med det får många ledigt en långhelg. Här är några påskappar som erbjuder underhållning, recept, nubbevisor och annat smått och gott.

Spel

Förutom alla vanliga bra spel du kanske har till din Iphone, Ipad eller Ipod Touch kommer här några tips på spel som passar till högtiden.

  • Chicks in tanks är precis vad det låter som. Kycklingar i en stridsvagn som ska rädda sina kycklingsyskon. Gratis.

  • Angry birds seasons, kostar 7 kronor för Iphone och 22 kronor i en HD-version för Ipad. I första säsongen av spelet bjuder Rovio på en samling banor som heter "Easter Eggs".

  • Catcha Mouse Easter har några påskbanor att köpa för 15 kronor. Det hela går ut på att placera ut musfällor så att musen inte kan rymma ner i något hål och är riktigt klurigt.

  • I Egg Fu-master som är gratis spelar man ett ägg som rullar och hoppar. Samla mynt, bokstäver och hälsouppgraderingar – men nästan klurigast är att lyckas komma i mål.

  • Drop Chicken är en Cut the rope-kopia som går ut på att tappa en kyckling så den ramlar ner i boet.

Till köket och maten

Här finns lite tips på hur du får fina påskägg, vad du kan äta, en timer som fixar de perfekt kokta äggen och en app med snapsvisor relaterade till påsken.

  • Egg Dyeing 101 from Martha Stewart Living kostar 7 kronor. Få tips och vägledning på hur du får dina ägg riktigt fina och färgglada.

  • ICA Handla har en påskavdelning så här års med förslag på mat att ställa på bordet. Gratis. Få hjälp med klassiska rätter som Janssons eller hitta på något helt nytt.

  • Perfekt äggklocka kostar 7 kronor. Ställ in en rad parametrar för hur ditt ägg ska vara och när timern är klar är det bara att njuta.

  • Snapsvisor erbjuder en bunt visor för påsknubbarna. Appen är gratis, men det går att köpa till så att man får höra melodierna för 7 kronor.

Foto

Förutom de givna fotoapparna som Instagram eller Snapseed hittade vi några påsk-effekter, men de är i ärlighetens namn bara roliga en väldigt kort stund.

  • Antlers Booth Lite låter dig sätta kaninöron på dina vänner. Gratis. Slipp reklamen för 7 kronor.

  • Holiday'd! Easter & Spring Photo Fun! är gratis och erbjuder ett par väldigt söta kaninöron att lägga in i dina bilder, men bakgrundsbilderna är av skiftande kvalitet.

Påskläsning

Det finns en bibel för IOS där det så klart går att läsa en hel del om påsken och förutom alla magasin, tidningar och böcker som går att läsa i IOS tipsar vi om en Dr Seuss-bok med vag påskkoppling.

  • Bibeln finns gratis för IOS och har lite påskläsning för intresserade.

  • Green Eggs and Ham – Dr. Seuss – Lite, handlar inte om påsken, men väl om gröna ägg. Appen är gratis, men sugna barn ska veta att den är på engelska.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.