Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Missing People lanserar en app med överfallslarm

Organisationen Missing People ordnar bland annat skallgångar efter försvunna personer. Nu lanserar de Överfallslarm – en app som skickar telefonens gps-position till förvalda kontakter om något skulle hända.

Idén till appen Överfallslarm kom efter en tragisk händelse i Göteborg. Missing People skriver i ett pressmeddelande:

"Appen är en produkt från en idé efter en tragisk helg i Göteborg. Ett överfall, ett mord samt ett försvinnande engagerade många och ur detta föddes idén som nu är en produkt på marknaden."

Tillsammans med 23 Gears Web Systems och The App Factory har organisationen utvecklat appen. Användaren aktiverar larmet själv exempelvis innan en ensam promenad hem. Användaren håller fingret på skärmen och genom att släppa fingret skickas SMS till fem utvalda kontakter från adressboken som får GPS-positionen och en karta över vart användaren befinner sig. Kontakterna kan sedan kontakta polis. Det går också att själv kontakta SOS. Peder Schillerström från Missing People säger:

"Händer något på väg hem från skolan, träningen, jobbet eller krogbesöket, kan användaren snabbt och enkelt meddela sin position så att en hjälpinsats kan sättas in!"

Eftersom det är en ideell organisation går pengarna från appen till utrustning de använder vid sökningar och till vidare utveckling av appen. Det går också att donera pengar via appen. En version för Android ska påbörjas så snart det är möjligt.

Namn
Överfallslarm
Utvecklare
Missing People Sweden
Pris
15 kronor
Krav
IOS 4.3 eller senare. Optimerad för Iphone 5, kompatibel med Iphone 3GS och senare, Ipod Touch (tredje generationen och senare) och Ipad.
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.