Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Äntligen dags?

Drivrutiner för Nvidia Quadro K5000 på gång till OS X

Förra hösten presenterade Nvidia Quadro K5000 – ett nytt grafikkort för riktigt krävande Mac-användare. Nu verkar drivrutiner vara på gång för OS X.

För de som använder #Mac Pro finns det inte allt för många olika grafikkort att välja mellan. I synnerhet om det behövs lite rejälare saker. Det kraftfullaste kort Apple själva säljer via Apple Store i dagsläget är ett Quadro 4000 från #Nvidia för drygt 8 500 kronor.

Ett nytt grafikkort med högre prestanda är välkommet, och snart kan det vara här. Quadro K5000 presenterades av tillverkaren Nvidia redan i september förra året, men några drivrutiner för OS X har inte släppts än.

Den senaste betaversionen av OS X 10.8.3 innehåller drivrutiner för bland annat Quadro K5000-kortet. Glada nyheter för luttrade Mac Pro-ägare således, som redan har ett nytt grafikkort Sapphire HD 7950 att glädja sig åt.

OS X 10.8.3 har betatestats i drygt tre månader och när operativsystemet släpps är inte känt, även om den senaste versionen enligt Macrumors distribuerats internt på Apple för slutgiltiga tester.

Ny modell av Mac Pro?

Huruvida två nya grafikkort för Mac Pro är ett tecken på en kommande modell, eller om detta är ännu ett fall där Apple inte kör med öppna kort mot tredjepartstillverkarna är okänt. I slutet på 2010 meddelade Apple att de skulle lägga ned sin server, #Xserve. Kort därefter meddelade virtualiseringsföretaget #Vmware att de skulle släppa en helt ny version av sin plattform #Vsphere med stöd för bland annat Xserve. Vmware hade låtit certifiera Xserve som en officiell plattform för Vsphere, medan Apple höll nedläggningen hemlig för företaget.

Apples vd #Tim Cook lovade i slutet på förra året att en ersättare till Mac Pro skulle släppas under 2013 utan att ge några närmare detaljer.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.