Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Roni – nytt ordspel för Iphone och Ipad

Utvecklarna bakom resetjänsten Tripbirds släpper ett ordspel för Iphone och Ipad med namnet Roni. Under tidspress ska spelarna placera ut bokstäver på ett bräde och få så hög poäng som möjligt.

Ordspel verkar gå hem hos IOS-användare med tidigare succéer som #Wordfeud och #Ruzzle. Idag lanseras det senaste i raden – #Roni. Två av grundarna till den svenska resetjänsten Tripbirds, Robert Kajic och Jonatan Heyman har tillsammans med Niclas Axelsson tagit fram spelet.

Det är ett multiplayer-spel där spelarna har tre minuter på sig att lägga ut bokstäver på ett 9 x 9-bräde och bilda ord. Målet är att få så höga poäng som möjligt. En del av rutorna på brädet ger extra poäng – samma princip som Alfapet eller Wordfeud.

Det går att spela mot vänner eller slumpade motståndare och varje match består av tre rundor. Den spelare med högsta totala poäng vinner.

Grundarna fick idén till spelet under en resa "i en liten stuga djupt inne i de värmländska skogarna, nära norska gränsen" enligt ett pressmeddelande. Utan internet och med några dagar tillgodo kunde de göra ett första utkast till spelet.

Roni är gratis att ladda ned från App Store. Det finns en Premium-variant för 28 kronor som bjuder på lite extra funktioner. Det går exempelvis att se motståndarens bräde, få statistik och väntetiden mellan omgångar försvinner.

Namn
Roni
Utvecklare
Jonatan Heyman, Robert Kajic och Niclas Axelsson
Pris
Gratis (premium 28 kronor)
Krav
Iphone, Ipad och Ipod Touch. IOS 5.1 eller senare.
Språk
Engelska, men matcherna kan göras med svensk ordlista

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.