Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

En Powerbook— tre operativsystem

Den karismatiske IT-mogulen Dave Taylor som står bakom böcker såsom Wicked Cool Shell Scripts och nya Learning UNIX for OS X Tiger har i sin blogg beskrivit hur han installerat Ubuntu Linux, Yellowdog Linux 4.0 och Mac OS X på sin Powerbook. Yellow Dog är den mest populära distributionen av Linux på Macsidan idag, medans Debian-baserade Ubuntu är uppstickaren som som fått mycket uppmärksamhet på sistone.

Dave når slutsatsen att han ändå föredrar Mac OS X som huvudoperativsystem om han måste göra valet. Linux-distributionerna har dock en enorm styrka i den mängd välgjorda open source-program som går att få tag på, oftast helt gratis. Har man en äldre Mac som inte orkar köra det relativt tunga Mac OS X påpekar Dave att Linux kan vara ett utmärkt alternativ— t.ex om man behöver en billig server.

Läs artikeln i Dave Taylors blogg

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.