Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Radio i Ipad?

Knappar i IOS 6.1 tyder på ny funktionalitet

Dolt i filsystemet på en Ipad med #IOS 6.1 har det hittats knappar som tyder på att ny radio-funktionalitet är på gång.

I en Ipad "upplåst" med #jailbreak-programvara har 9to5mac hittat knappar som tyder på att ny radio-funktionalitet är på gång till Apples surfplatta. Knapparna har små radiomaster och liknar dem som fanns i äldre versioner av Itunes för Mac.

Radion som finns i Itunes för Mac saknas i dag i Musik-appen i IOS för både Ipad och Iphone. Tyder de upptäckta knapparna på att en traditionell strömmande radio likt den i Itunes är på gång för Ipad? Intressant nog finns knapparna inte med i en Iphone som också låsts upp med jailbreak.

Bild: 9to5mac

Knapparna i #Ipad har märkts med “köp” i filnamnen, vilket istället för en #radio liknande den i Itunes tyder på att helt nya funktioner är på gång. Det har ryktats länge om att Apple är på gång med något som ska konkurrera med #Spotify och liknande tjänster. Bloomberg rapporterade i november att Apple planerat att släppa något sådant under första kvartalet 2013.

Bloomberg skrev att chefer från Universal Music, Warner Music och Sony träffade Apple i Cupertino för att diskutera radio. De citerade anonyma källor då skivbolagens samtal med Apple fortfarande pågick.

"Samtalen har delvis fokuserat på hur man ska fördela intäkter från reklam och ett avtal kan vara klart till mitten av november. Apple skulle sedan kunna lansera tjänsten under de första tre månaderna av 2013."

Eftersom musikförsäljningen börjat minska letar Apple och skivbolagen efter nya sätt att få kunder att upptäcka och köpa digital musik, skrev Bloomberg vidare.

Notera ikonen nere till vänster.

Bild: Apple

En intressant tanke i det här sammanhanget är att Apples #Ipod Nano länge haft möjligheten att spela FM-radio och köpa musik från Itunes (fungerar inte med alla radiostationer och bara i USA och Europa). Läs mer om det på Apples support-sidor.

"Om du lyssnar på en radiostation med stöd för Itunes Taggning kan du tagga en låt som du lyssnar på så att du kan provlyssna och senare köpa den i Itunes Store. Låtar som kan taggas är markerade med en taggningssymbol bredvid låttiteln eller på skärmen "nu spelas"."

Ikonen för att taggar i Ipod Nano är däremot en annan än den som 9to5mac hittat i Ipad.

Ska man tolka knapparna bokstavligt kan Apple vara på väg att erbjuda användarna att köpa stationer med musik baserade på särskilda låtar, artister eller genrer.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.