Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Inför kvällens kvartalsrapport

Hur står det till i Apples rike egentligen? Vi tar en titt på vad som varit, vad som troligen är och försöker komma fram till vad som komma skall inför kvällens viktiga kvartalsrapport från Apple.

Det såg ju så bra ut. Men så plötsligt kom nyheten om att Apple hade justerat ned beställningarna på skärmelement till Iphone 5 och ett par spekulationer senare skickade Apples börskurs söderut i ett par dagar där den nådde en bottennivå på 484 dollar per aktie på förmiddagen den 15 januari. Därefter har kursen återhämtat sig uppåt och så sent som i går stängde den på strax under 502 dollar per aktie. Dock har Apple-aktien som helhet fallit 14,5 procent sedan den 24 december förra året och detta i kombination med spekulationerna runt huruvida Iphone 5 floppat i julhandeln gjorde att analytiker och journalister började dra slutsatser om det ena och det andra.

Egentligen vet ingen exakt hur det gått förrän Apple i kväll presenterar sina egna siffror, men mycket i Apples försäljningssiffror handlar om hur det går för Iphone och främst Iphone 5 som ju pekat ut framtiden för Apples mobiltelefoner, och det är också Iphone som är motorn i Apples ofattbart stora framgångar de senaste åren.

Om man ska titta på vad utomstående presenterat som faktiska siffror eller analyser som bygger på uppskattningar fram tills nu så finns det många olika sätt att titta på hur det gått för Apple. BGR rapporterar exempelvis att Apple tappade marknadsandelar i exempelvis England slutet på förra året - från 36,1 procents marknadsandel i november till 32,4 procent i december, medan Samsungs marknadsandel på samma marknad steg till 54,4 procent, allt enligt BGR som citerar siffror från Kantar Worldpanel.

I USA är det andra tongångar. Mobiltelefonoperatören Verizon rapporterade att två tredjedelar av alla mobiltelefoner som aktiverades i deras nät under det sista kvartalet var av modell Iphone. I rena siffror var det 6,2 miljoner Iphone av totalt 9,8 miljoner smarta mobiltelefoner som sålts under fjärde kvartalet 2012 hos Verizon. Av dessa rapporterar Verizon att de sålde 3,1 miljoner Iphone 5 under samma period, vilket visar att Iphone 4s och Iphone 4 fortfarande säljer bra, även om Verizon inte bryter ned siffrorna efter modeller utöver Iphone 5. Den betydligt större konkurrenten AT&T rapporterade i slutet på oktober att de sålt drygt 1,3 miljoner Iphone 5 under den första månaden efter lanseringen av Iphone 5.

Analysföretaget Raymond James prognoser visar också att Iphone 5 sålt bra under 2012 års sista kvartal - från lanseringen fram till årsskiftet uppskattar de att Iphone 5 sålts i drygt 40 miljoner exemplar.

Samtidigt finns siffror som tidningen Fortune hämtat från analytikers uppskattningar som pekar på att Apples försäljning av datorer ökar med mellan fem och tio procent under 2013 års första kvartal, men detta kvartal ingår inte i kvällens #kvartalsrapport som endast gäller sista kvartalet 2012, så hur det gått med det får vi se i nästa kvartalsrapport från Apple som brukar presenteras i slutet av april.

Kvällens konferenssamtal med analytiker finns att lyssna på här så snart Apple publicerat det.

Skriven av

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.