Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Schiller dementerar rykten om lågprismodell av Iphone

Ryktena om att Apple arbetar på en lågprismodell av Iphone har cirkulerat till och från de senaste åren, men ännu har vi inte sett någon sådan telefon. Apples Phil Schiller har i en intervju med Shanghai Evening News dementerat den senaste rundan rykten.

Apples marknadsföringschef Phil Schiller har i en officiell intervju med den kinesiska tidningen Shanghai Evening News som publicerades under torsdagen dementerat att Apple arbetar med en billigare modell av Iphone för att kunna ta marknadsandelar i utvecklingsländer, skriver bland andra The Next Web. Schiller sa till reporter Huang Yinlong:

Till varje produkt som Apple utvecklar använder vi bara den bästa tekniken som finns tillgänglig. Det här inkluderar produktionsprocessen, Retina-skärmen, unibody-designen. Allt det här för att kunna erbjuda marknadens bästa produkter.

Från början var vanliga mobiler populära i Kina, sedan kom billiga smarta mobiler, sa Schiller. Han fortsatte att trots att billiga smarta mobiler är populära kommer en sådan mobil inte att finnas bland framtida produkter från Apple. Trots att Apple har omkring 20 procent av marknaden har de 75 procent av vinsterna.

Wall Street Journal rapporterade i tisdags att Apple arbetar på en billigare Iphone som skulle lanseras under senare delen av 2013. Det är inte första gången tidningen publicerar artiklar på ämnet. Affärstidningen Bloomberg har också rapporterat om en mindre och billigare version av Iphone till marknader i utvecklingsländer.

Men som The Next Web poängterar, bara för att Schiller säger att Apple inte kommer att bygga någon billig smartphone och med det menar en som har färre funktioner eller är av sämre kvalitet, betyder det inte att företaget inte har planer för att sälja fler mobiler på utvecklingsmarknader som den i Kina. Exakt hur planerna ser ut återstår att se, men tidigare har Apple traditionellt låtit tidigare toppmodeller säljas till kraftigt rabatterade priser med exempelvis kontantkort via operatörerna.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.