Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Steve Jobs favoritprofessor har avlidit

En av Apples absolut främsta inom kryptografi, Richard Crandall, har avlidit vid en ålder av 64 år efter en kamp mot leukemi.

Professor Richard Crandall var matematiker, fysiker, uppfinnare och forskare inom datorområdet på Reeds högskola i Portland, där också Steve Jobs var elev en kort period innan han startade Apple. Crandall var känd inom den akademiska världen för att bland annat ha hittat ett sätt att hitta stora primtal.

Han arbetade med Steve Jobs flera gånger under sin karriär, först på Next där han var forskningschef, och senare på Apple som förste kryptolog där han arbetade med att stärka krypteringen i flera av Apples produkter.

På Apple hade han också titeln Apple Distinguished Scientist och var chef över Apples avdelning för avancerad datorutveckling (Advanced computation group, ACG). Ser man till de dokument han publicerade där så är det inte svårt att förstå varför Apple under många år satsade stenhårt på klusterversioner av Xserve och funktioner som Xgrid i Mac OS X.

Han arbetade nära Steve Jobs under många år och han var en av de personer på Apple som hade Jobs öra. Richard Crandall arbetade enligt Reed Magazine på en biografi om Steve Jobs när han avled vid en ålder av 64 år.

Apple har publicerat en kort minnestext på hemsidan för ACG.

(bild: Reed Magazine)

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.