Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Många yngre barn har egen mobil

Av dagens lågstadiebarn hade nära en tredjedel en egen mobil när de var sju år gamla. Tittar man istället på mellanstadiebarnen hade färre än en tiondel en egen mobil vid samma ålder.

Hela 63 procent av barn mellan 4 och 11 år har tillgång till en smart mobil. 39 procent har tillgång till en surfplatta. Av barnen i den här åldern har 57 procent en egen mobil visar en undersökning från Telenor.

I storstäderna har fler barn tillgång till en smart mobil eller surfplatta än utanför städerna. 35 procent jämfört med 24. Barn får en mobil vid allt tidigare ålder, men de flesta föräldrar tycker att tioårsåldern är lämpligast.

Nästan två tredjedelar av familjerna har regler kring barnens användande. De vuxna har däremot sällan satt upp några regler för sig själva. 61 procent har svarat att de har regler för hur barnen får använda sociala nätverk, men det är kring måltider som de flesta föräldrar tycker att regler behövs.

Få föräldrar har spärrat funktioner för sina barn, trots rubriker kring dyra appköp som barn lyckats göra. Bara 25 procent svarar att de har aktivt spärrat funktioner i barnens mobiler. Det är just köp som det är vanligast att spärra. Några har spärrat tillgången till internet.

Om barnen mellan 7 och 11 år fick välja bland olika saker önskar sig 29 procent en ny mobil eller surfplatta som hamnar på första platsen. Alternativen var till exempel dator, cykel, godis, kläder, resor och leksaker.

De yngre barnen däremot vill helst ha ett husdjur och leksaker. Bland de yngre kommer en ny mobil eller surfplatta först på tredjeplats.

Läs hela undersökningen i pdf-format via länken.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
11 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.