Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Evernotes villkor blir mer lättlästa

Amerikanska tjänsten Evernote ändrar i sina villkor så att de ska bli lättare att förstå och läsa. Några nyheter har kommit till också.

Den fjärde december lanserar Evernote en ny sida som samlar alla viktiga juridiska dokument på ett ställe på deras sajt, evernote.com. Förutom det ändrar företaget i sina villkor för att de ska bli lättare att förstå, det blir mindre juridisk jargong.

I mejlet till användarna poängterar företaget att de inte ändrat sina grundvärderingar. Användarna äger sin egen data, deras information är skyddad och kommer fortsatt att vara tillgänglig.

Nytt är att Evernote startat ett företag med bas i Schweiz för att ta hand om användare utanför USA och Kanada. De har också antagit en policy om att inte dela med sig av sina användares data till andra, inte ens familj eller släktingar om någon användare skulle gå bort eller av andra anledningar inte kunna använda sitt eget konto.

Användare som inte godkänner de ändrade villkoren har fram till sista december på sig att avsluta sina konton. Alla andra behöver inte göra någonting.

Evernote är tjänsten där användare kan spara och synkronisera anteckningar med både text, ljud och bild via molnet. Företaget har sina rötter i Kalifornien och erbjuder förutom Evernote också programmet Skitch.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.