Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple rapporterar nya rekordvinster

Sent igår kväll släppte Apple sin rapport för sitt fjärde kvartal som sträcker sig från juli till september. Intäkter och vinst var bättre än samma kvartal förra året, medan företagets marginaler sjunkit något.

Vinstmaskinen Apple visar inga större tecken på att tappa fart. Företagets fjärde kvartal, vilket sträcker sig från första juli till sista september, innefattar lanseringen av iPhone 5. Detta märks i företagets finansiella resultat som visar på intäkter på 36 miljarder dollar, eller drygt 241 miljarder svenska kronor, och en vinst på 8,2 miljarder dollar vilket motsvarar 55 miljarder svenska kronor. Detta kan jämföras med samma kvartal förra året då företaget rapporterade intäkter på 28,3 miljarder dollar och en vinst på 6,6 miljarder dollar.

Det enda negativa för Apples del med gårdagens rapport är en minskad marginal som sjunkit till 40 procent jämfört med 40,3 procent jämfört med samma period förra året.

Apple sålde 26,9 miljoner iPhone och 14 miljoner iPad under kvartalet vilket är en ökning med 58 procent respektive 26 procent räknat i antalet enheter jämfört med samma period året innan. Antalet sålda Mac-datorer har också ökat, dock med en blygsam procent till 4,9 miljoner enheter. Ipod fortsätter dock att tappa mark - Apple sålde 5,3 miljoner enheter detta kvartal vilket är en minskning med 19 procent jämfört med samma kvartal förra året.

Värt att notera är den vanligtvis så inkomstbringande julhandeln står för dörren, försäljning som rapporteras efter årsskiftet. Trots detta har Apple redan passerat föregående års fyra kvartal i form av intäkter och vinst. 2011 års totala försäljning genererade 108,25 miljarder dollar, eller drygt 726 miljarder svenska kronor i intäkter och vinsten blev då 25,92 miljarder dollar, eller 224,4 miljarder svenska kronor. Hittills i år har Apple genererat 120,53 miljarder dollar, eller 808 miljarder kronor, i intäkter och 33,46 miljarder dollar, eller 224 miljarder kronor, i vinst.

Apples resultat för det tredje kvartalet tycks dock inte ha varit vad analytiker på Wall Street förväntat sig och aktiekursen sjönk 7,29 procent efter att resultatet blivit offentligt. Kursen återhämtade sig sedan och stängde till slut på minus 1,18 procent.

Apples konferenssamtal för analytiker om det fjärde kvartalet går att lyssna på här. Bolagets pressmeddelande om det fjärde kvartalet finns att beskåda här.

Bild: Wikimedia.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.