Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ojämn fördelning av iPhone 5 till återförsäljare

UPPDATERAD. Vid midnatt släpps iPhone 5 till allmänheten och vill man vara säker på att snabbt få tag i en telefon gör man bäst i att gå till en av de större mobiloperatörernas butiker eller till Apple Store i Täby - vanliga Mac-återförsäljare får ytterst få telefoner att leverera till sina kunder.

Att iPhone 5 är eftertraktad råder det ingen tvekan om. Försäljningssiffrorna i USA talar sitt tydliga språk med fem miljoner sålda exemplar under första helgen efter lanseringen, utöver de två miljoner förhandsbokade exemplar.

Inför lanseringen av iPhone 5 här i Sverige vid midnatt inatt så visar det sig nu att det är en minst sagt ojämn fördelning av telefoner mellan återförsäljare. Att Apple själva kommer ha en stor mängd telefoner att sälja iApple Store i Täby Centrum råder det ingen tvekan om, och operatörer som Telia har också sett till att få tillgång till en stor leverans av iPhone 5.

Distributionen av iPhone här i Sverige går nämligen genom operatörerna - Apple levererar inga telefoner till återförsäljarna utan de får istället köpa in telefoner från mobiloperatörer som Tre, Telia, Telenor och Tele2, som av förklarliga skäl prioriterar sina egna butiker framför oberoende återförsäljare.

"20 telefoner till hela butikskedjan"

Läget hos Mac-återförsäljarna är därför inte direkt muntert - två större Mac-återförsäljare får båda leveranser om 20 telefoner vardera i morgon fredag vilka ska räcka till flera butiker. En annan Mac-återförsäljare med ett flertal butiker har lyckats förhandla till sig ett hundratal exemplar med press på sig att sälja slut på samtliga med Telia-abonnemang under fredagen för att få fler levererade från just Telia.

Flera återförsäljare som 99mac pratat med idag säger att de strykt alla planer på nattöppet då eftersom antalet iPhone som levereras överlag är extremt få och i princip inga kunder hade kunnat köpa någon redan ikväll.
-De få exemplar som levereras till oss går direkt till de kunder som förbokat iPhone 5, säger en återförsäljare till 99mac i en kommentar.

Vid tidigare lanseringar av iPhone har framför allt Telia haft prioritet hos Apple när det gällt leveranser av nya iPhone-modeller, något Telia även verkar ha i år. Om Telia ställt krav liknande de som vi fått rapporter om även tidigare år är inget vi har information om men pressen på återförsäljarna för att få ytterligare telefoner levererade via Telia är hård.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.