Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Snabbtest: nya YouTube-appen från Google

Nu är den nya YouTube-appen från Google släppt. Den ska ersätta den gamla från Apple, som inte längre finns kvar från och med iOS 6. 99mac har snabbtestat appen som är en klar förbättring.

I början av augusti blev det känt att den klassiska YouTube-appen, som följt med iPhone sedan starten, skulle försvinna från iOS 6. Det var när Apple släppte den fjärde betaversionen av iOS 6 som det upptäcktes att appen var borta. Kort efter att det blev känt kom officiella uttalanden från både Apple och Google som sa att licensavtalet var över mellan företagen och att Google skulle släppa en egen YouTube-app.

Bara en månad senare är den nya appen för YouTube färdig och den fungerar även i dagens iOS 5. Den finns att hämta kostnadsfritt i App Store. Enligt YouTubes blogg ger den nya appen tillgång till fler videoklipp än den gamla. De skriver även att en iPad-anpassad version är på gång de närmste månaderna.

Snabbtest

Vi har snabbtestat appen och den är välgjord och ett lyft över den ursprungliga, som knappt sett några uppdateringar sedan den kom för fem år sedan. Gränssnittet är snyggt, modern och svarar bra vid beröring.

Genom att dra åt höger från den vänstra kanten på skärmen öppnas en meny för navigering som alltid finns tillgänglig oavsett var i appen man befinner sig.

Sökningen är förbättrad med förslag medan man skriver. De små pilarna längst till höger på varje förslag skickar upp texten till sökfältet utan att avsluta sökningen. En funktion som vore bra även i till exempel Safari för iOS.

Appen stödjer tvåstegsverifiering hos Google, vilket vi tidigare berättat om i detalj i en guide. Efter inloggning visas ett nyhetsflöde med föreslagna videoklipp, precis som på webbsidan.

Det går att tala in sin sökning istället för att skriva den, likt i andra appar från Google. Funktionen fungerar förvånansvärt bra.

Även själva filmvisningen har fått sig ett ansiktslyft när det gäller kontrollerna. På det hela taget är den nya appen en positiv upplevelse och avsaknaden av den gamla appen i iOS 6 lär bli minimal.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.