Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Bluetooth-funktion i iOS 6

Alla telefoner som tillverkas idag har stöd för Bluetooth-delning, men inte iPhone och iPad-enheter. Det här är någonting som har stört kunder sedan släppet av första iPhonen, men nu spekuleras det i att Apple kanske skall få bukt med detta. I senaste betan av Apples operativsystem för mobila enheter finns nämligen inställningar under “integritetsskydd” där man kan välja att appar ska få ta del av anslutningen. Exakt vad den nya Bluetooth-funktionen innebär är för tidigt att säga, men flera olika medier rapporterar nu om att det kan röra sig om just delning av filer via Bluetooth-gränssnittet medan andra är mer skeptiska till vad funktionen egentligen är till för.

iPhone har alltid haft stöd för Bluetooth, men har endast varit tillgängligt för A2DP-protokollet (överföring av ljud) samt för att kunna dela anslutningen på telefonen. Det har även gått att koppla upp tillbehör såsom tangentbord till iPad men själva delningen av filer, så som bilder mellan olika enheter, har dock aldrig funnits på kartan. Istället har utvecklare endast fått tillgång till att dela filer om enheterna är uppkopplade på samma WiFi-anslutning.

Förra veckan skrev även iLounge att de hört från sina källor att Apple jobbar på en hittills okänd Bluetooth-funktion för iOS 6 som skall fungera som en brygga mellan olika i-enheter för att exempelvis visa inkommande SMS på ens iPhone, även på andra enheter.

Det återstår fortfarande att se exakt hur funktionen kan komma att användas i och med att mer information släpps.

Bildkälla: bgr.in

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.