Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples förslag till mindre SIM-kort godkänt

Apple vann dragkampen om vilken standard som skulle bli nästa SIM-kortsstandard, i den ständiga strävan efter allt mindre SIM-kort. Efter micro-SIM kommer därmed nano-SIM att bli ny standard.

I och med iPhone 4 gick Apple över till micro-SIM-kort som var betydligt mindre än de traditionella SIM-korten. Bilden ovan visar både ett vanligt SIM-kort och ett micro-SIM-kort.

I sin strävan efter att utnyttja varje kubikmillimeter maximalt har de till synes rätt små micro-SIM-korten inte varit tillräckligt små för Apple. De lämnade därför in ett förslag om en ny SIM-kortsstandard kallad nano-SIM till European Telecommunications Standards Institute (ETSI). Nu har ETSI godkänts nano-SIM som en ny standard.

Storleken på nano-SIM-kort är 12,3 mm brett, 8,8 mm högt och 0,67 mm tjockt vilket är 40 procent mindre än dagens micro-SIM-kort. I princip är det bara själva kretsarna och kontaktytan som är kvar, med en tunn ram av omgivande plast. Nano-SIM-kort fungerar precis som andra SIM-kort och kommer att paketeras så att det går att använda som ett micro-SIM-kort.

Det pågick en dragkamp mellan Apple, Motorola, Nokia och RIM om vems förslag till standard som skulle väljas. Det gick så långt att Nokia hotade att inte licensiera Apples standard om den gick igenom. Apple gjorde också några ändringar för att närma sig de övriga förslag och skickade ett brev till ETSI om att de skulle erbjuda royaltyfria licenser till sin föreslagna standard.

Efter att ETSI valt Apples standardförslag backade Nokia något från sin tidigare hårda linje och sa att även om de anser standarden teknisk sämre så kommer de att använda sig av den.

När vi får se produkter från Apple eller något annat företag som använder sig av nano-SIM-kort återstår att se.

[Foto: Adrian Bengtson. Via Ars Technica]

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.