Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MobileMe-användare påminns om nedläggning 30 juni

Nu återstår mindre än en månad innan Apple lägger ned tjänsten MobileMe. Användare som inte migrerat till iCloud uppmanas agera nu för att inte förlora sin e-post och andra tjänster.

I höstas meddelande Apple att betaltjänst MobileMe skulle läggas och kunderna skulle flyttas över till iCloud, den nya molntjänsten från Apple som är kostnadsfri för användare av iOS 5 och OS X Lion. Nu är det mindre än en månad kvar till nedläggningen och Apple har därför skickat meddelande till kvarvarande MobileMe-användare för att påminna om nedläggningen.

MobileMe är en tjänst som bland annat inkluderar e-post, kalender, adressbok, bildgalleri, iWeb-publicering, iDisk och möjligheten att spåra sin iPhone. MobileMe ersatte den dåvarande tjänsten .Mac sommaren 2008. MobileMe kostade 795 kr per år för en användare och 1195 kr per år för familjelicens.

De flesta tjänster såsom e-post, kontakter, kalendrar, bokmärken, Hitta min iPhone och Tillbaka till min Mac finns med i iCloud. Men tre tjänster följde inte med till iCloud: iWeb-publicering, bildgalleri och iDisk. Dessa tjänster försvinner helt den 30 mars. Apple har därför uppmanat alla tidigare MobileMe-användare som redan migrerat till iCloud att komma ihåg att ladda ner det innehåll de vill ha kvar från dessa tjänster.

För användare som vill veta mer om iCloud och flytten från MobileMe har Apple samlat vanliga frågor och svar om detta. Bland annat nämns att användare som bara vill fortsätta använda e-posten kan göra det även om deras enheter inte klarar systemkraven för iCloud:

Vad händer om jag bara vill använda e-post på alla mina enheter i fortsättningen?
Från och med den 1 maj kan du välja att fortsätta använda e-post, efter att MobileMe upphör, även på enheter som inte uppfyller systemkraven för iCloud. Gå till me.com/move och välj alternativet att fortsätta använda din e-post när MobileMe upphör. När du har avslutat den här korta processen fortsätter e-posten att fungera på enheter som inte uppfyller systemkraven för iCloud efter att MobileMe upphör den 30 juni 2012.

Rykten om bilddelning i iCloud

Med bara en vecka kvar till WWDC och den väntade presentationen av iOS 6 finns det förhoppningar om att vissa av de tjänster som försvinner med MobileMe återuppstår i ny form i iCloud. Framförallt funktionen att publicera bildgallerier sägs komma till iCloud.

[Via [url="http://www.macrumors.com/2012/06/01/apple-sen..."/]MacRumors[/url]]

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.