Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Quip - ny twitterklient för iPad

Quip är en ny väldesignad twitterklient för iPad som profilerar sig genom några unika grepp, speciellt kring konversationer på Twitter.

Det råder ingen brist på klienter för Twitter till iPad. Utöver Twitters officiella app finns det en uppsjö av klienter från andra utvecklare. Några av de mest kända är Tweetbot, Twitterrific, Echofon och Twittelator. Det har inte hindrat Glasshouse Apps att utveckla sin twitterklient Quip som släpptes idag.

Quip sticker ut från mängden genom att fokusera på göra tidslinjen lättöverskådlig och tät, framförallt när det gäller konversationer. Designmässigt är Quip ytterst snygg med ett mörkt tema med ljus text. Det är uppenbart att Glasshouse Apps har lagt mycket tid på detaljer och finputsning.

Det första som möter användaren är en förklaring av Quips unika presentation av konversationer:

I praktiken ser det ut som i bilden nedan där både kompakt och expanderat läge visas:

Till höger om tidslinjen finns även en smart tidslinje för att snabbt kunna hoppa till en annan tidpunkt. Precis som i alla andra twitterklienter laddas bara delar av tidslinjen och det krävs manuella åtgärder för att fylla på med fler äldre tweets.

Quip fokuserar på profilbilder som till exempel i listan över användare som följs:

Bilder som bifogats till tweets får också en egen sida där de ritas upp i ett rutnät:

Enskilda bilder visas med tillhörande tweet:

Det är inte bara grafiken som är väldesignad i Quip, även animationer i gränssnittet är snyggt och smakfullt utförda. I nedanstående video presenteras Quip:

Okänt videoformat "vimeo".

Jag har testat Quip och intrycket är att det är smart och vackert. Gränssnittet är lätt att ta till sig och upplägget med konversationer fungerar. För min del betyder det dock inte att ett byte från min favoritklient Tweetbot. Om inte för annat så för att Quip i dagsläget inte stödjer Tweetmarker.

Tweetmarker är en tjänst som håller reda på var i tidslinjen man befinner sig och synkroniserar detta mellan de klienter som stödjer Tweetmarker. Vid byte av klienter mellan iPhone, iPad och Mac är det en värdefull funktion och en dealbreaker för min del. Det är dock inte omöjligt att stöd för Tweetmarker är på gång, utvecklaren Nick Takayama svar på frågan var ett kort "not yet".

Quip kostar i dagsläget 7 kr i App Store.

Kommentarer
29 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.