Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple ska visa upp operativsystem för iTV vid WWDC

Apple kommer att visa upp ett nytt operativsystem avsett för en kommande tv-apparat från Apple, enligt nya rykten. Schemat för WWDC ger utrymme för en sådan stor nyhet.

Boy Genius Report fortsätter att leverera rykten, hack i hälarna på ryktet på kartappen för iOS 6 kommer ett påstående om att Apple ska visa upp ett nytt operativsystem för sin kommande tv-apparat.

Rykten om en tv-apparat från Apple kan lätt förväxlas med produkten Apple TV. För att skilja dessa produkter åt går den tänkta tv-apparaten under namnet iTV tills vidare. Det handlar om någon form av tv-apparat till skillnad från Apple TV som kräver att det finns en existerande tv att kopplas till.

Det var mot slutet av förra året som iTV-ryktena tog ny fart och de har hållit sig under 2012. Vid intervjun hos All Things Digital gav Tim Cook inga klara besked men mellan raderna lät det ändå som att Apple är mycket intresserad av detta område och jobbar på en sådan produkt.

Apple TV använder i dagsläget en specialversion av iOS vilket gör det rimligt att anta att detta nya operativsystem för iTV också kommer att vara baserat på iOS i någon form. Det ska enligt Boy Genius Reports källor innehålla mycket mera funktionalitet än Apple TV gör idag.

Boy Genius Report hävdar att Apple kommer att använda WWDC, som börjar om knappt två veckor, till att presentera operativsystemet i förväg innan någon färdig tv-produkt finns. Detta för att ge tillverkare av tredjepartsprodukter en chans att hinna bygga in stöd operativsystemet så det kan styras från Apples tv-apparat och fjärrkontroll.

Ryktet kombinerat med spekulationer kring schemat för WWDC

BGR har haft blandat resultat vid tidigare rykten, ibland med korrekt information, ibland inte alls. Men kombinerat med en intressant spekulation från John Gruber på Daring Fireball blir det hela snäppet hetare.

Gruber har tittat närmare på schemat för WWDC och likt flera andra konstaterat att det är ovanligt många sesssioner som är "To Be Announced" (TBA). Detta brukar betyda att de handlar om saker som blir kända först under måndagens keynote. I år är till exempel det största rummet - Presidio - bokat som TBA i princip hela tiden från tisdag eftermiddag till slutet av torsdagen.

Så många sessioner som är TBA och en så stor lokal som Presidio bokad för TBA större delen av veckan kan tyda på att något stort är i görningen. Gruber satsar på att detta handlar om en helt ny utvecklarplattform - att skriva appar för iTV.

Det har länge spekulerats i om Apple skulle öppna upp dagens Apple TV för appar från tredjepartsutvecklare, i och med att Apple TV körs på iOS numera. Detta skulle kunna vara den nya plattformen för att ta apparna in i våra tv-apparater.

Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.