Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jailbreak för iOS 5.1.1 ute nu

Hackarna i Chronic-Dev Team och iPhone Dev Team ligger inte på latsidan utan presenterar Absinthe 2.0 – ett program som jailbreakar nästan alla mobila enheter med iOS 5.1.1.

Hemmapulare och entusiaster kan ta del av ett nytt jailbreak för iOS 5.1.1, signerat Chronic-Dev Team och Iphone Dev Team. Under ett par veckors tid har bland annat Pod2G skvallrat om att hackarna lyckats kringgå spärrarna i Apples senaste version av operativsystemet iOS, men först nu släpps ett användarvänligt jailbreak för allmänheten.

Greenpois0n Absinthe 2.0 klarar av att knäcka nästan alla mobila enheter som stöder iOS 5.1.1: från iPhone 3GS, 4 och 4S till iPod Touch (gen 3, 4) och iPad – inklusive nya iPad med Retina-skärm och processorn A5X. Undantaget är den senaste varianten av iPad 2 (iPad2,4) med 32-nanometersprocessor. Ett jailbreak till denna enhet utlovas vid ett senare tillfälle.

Stöds:

- iPad3 (WiFi/CDMA/Global)
- iPad2 (WiFi/CDMA/GSM)
- iPad1
- iPhone 4S
- iPhone 4 (GSM), iPhone 4 (CDMA)
- iPhone 3GS
- iPod 4G
- iPod 3G

Stöds ej:

- iPad2 WiFi R2 (nya iPad2,4)
- AppleTV 2
- AppleTV 3

Ett så kallat jailbreak gör det möjligt att installera program som inte godkänts för publicering på officiella App Store, exempelvis för att ändra gränssnittets utseende och lägga till fler funktioner i menyer och dialogrutor.

Ladda ned:

Fotnot: Uppdaterat med länkar för senaste Absinthe 2.0.1, som löser en del mindre buggar.

Skriven av Andreas Dimestam

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.