Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Första intrycken av nya Apple TV (2012)

Jag smet iväg till affären idag och plockade upp en Apple TV. Tänkte skriva ner lite intryck men jag drar inte samma sak som alla redan läst hundra gånger i recensionerna som finns ute på nätet.

Bakgrund
Jag har haft en Apple TV 2 som jag köpte på Apple Store i Geneve när den var ganska ny. Vid den tiden hade jag en Mac mini från 2006 som hade tjänat mig väl länge ihop med Front Row, men jag var väldigt nyfiken på om en Apple TV kunde ersätta den och minin kunde flyttas in i vardagsrummet. Det var ingen höjdare för mig vid den tidpunkten, så jag sålde den till en medlem här på forumet för ungefär ett år sedan. Körde vidare på Mac minin och var nöjd, men den började kännas lite gammal och när Lion kom orkade den ju förstås inte köra det systemet längre, så jag sålde den, återigen till en medlem på forumet. Ersatte den med en halvrisig MacBook som jag haft liggande och det fungerade också bra. Började köra Plex från och med Lion och var förhållandevis nöjd med det, fram till att datorn rasade ihop totalt i vintras. Sedan dess har jag inte haft någon HTPC alls, ekonomin tillät inte ett inköp av en ny Mac mini.

Nu har det då blivit dags för en Apple TV igen. Ett av de problem jag hade med ATV2 var att 720p från ATVn skalade upp väldigt dåligt på min 50" full HD. Mac minin såg MYCKET bättre ut, skarpa fina linjer. Men nya Apple TVn klarar ju 1080p - kanske skulle det bli bra nu?

Jag mindes inte hur extremt diminutiv en Apple TV ändå är. Nästan försvinnande liten! Förpackningen är väl ingen nyhet - minimalistisk och tight. Ingen skillnad här, du får din Apple TV, fjärrkontroll, strömkabel och några papper.

Kopplade in den och allt funkade bara direkt. Välj WLAN, knappa in lösenord, kolla igenom inställningarna, slå på Home Sharing - och vi är igång.

Och JA - nu ser det ut som det ska se ut! Skarpt och fint! Det har klagats lite varstans på det nya menysystemet, men jag tycker det ser bra ut - med vissa förbehåll. Jag skulle vilja kunna plocka bort de knappar längst ner jag inte använder. Är inte ett dugg intresserad av baseball, så den skulle jag gärna vilja gömma.

Har ännu inte haft tillfälle att testa någon film i 1080p och jag vet inte ens om de finns tillgängliga ännu i svenska iTunes store.

Har inte så mycket mer att tillägga, den fungerar hittills perfekt, står och lirar lite gammal klassisk svensk hiphop i bakgrunden medan jag skriver det här. Har lagt upp några bilder här också, tagna med min gamla iPhone 4 och jag är ingen bra fotograf, så klaga inte.

Har ni några frågor så ställ dem, eller berätta om era egna erfarenheter i tråden!

Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.