Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

The new iPad är den nya iPaden

Apple presenterade igår den nya iPaden med Retina-skärm, 5 Mpixel-kamera och 4G-stöd.

Väntan är över. Den tredje generationens iPad visades upp igår vid Apples specialevent, precis som väntat. Men namnet blev en överraskning, istället för iPad 3 eller iPad HD som ryktena talat om är namnet kort och gott The new iPad. Kanske man man ana en övergång till att behålla samma namn, ungefär som att varje ny modell av MacBook Air heter just bara MacBook Air?

Hursomhelst, namnet var det minst intressanta med den nya iPaden. Den stora nyheten - och den som alla förväntade sig - var Retina-skärmen. Precis som det ryktats om egentligen ända sedan iPhone fick Retina-skärm blev det en dubblerad upplösning till 2048 x 1536 med totalt 3,1 miljoner pixlar, fyra gånger så mycket som tidigare.

De första kommentarerna om den nya skärmen från journalister på plats var inte helt oväntat positiva, som t.ex. The Verge:

It goes without saying that the screen on the device is absolutely stunning — while we haven't had a chance to look through every possible app on the new iPad, the retooled stock applications and icons really do pop on the Retina Display. Just as when we first saw the iPhone 4 display, the New iPad's 2048 x 1536 screen is stunning to behold. Simply put, there's no other product like it on the market.

When looking at webpages or books, text just jumps off the screen. It's almost a bit surreal how clear it is.

Övriga nyheter stämde även dessa väl in med ryktena. A5-processorn uppdaterades till A5X med fyrkärnig grafikprocessor för att kunna rita upp alla dessa nya pixlar. Kameran fick ett ordentligt lyft till 5 megapixel och bättre optik. Den kan även filma i 1080p. Det blev även 4G (LTE) för riktigt bra mobilt bredband, där stöd för 4G finns.

Priset för den nya iPaden är samma som iPad 2 haft fram till nu, och priset på iPad 2 har sänkts med 100 dollar i USA. Den nya iPaden släpps i USA om en dryg vecka och kommer till Sverige fredagen den 23 mars.

Det har redan hunnit skrivas spaltmeter om den nya iPaden på nätet, jag rekommenderar att kolla in The Verge, iMore, Macworld och MacRumors för mer läsning.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.