TEST: Exogear Exolife iPhone 4

Är du trött på att batteriet på din iPhone 4 tar slut innan dagen är slut och du har ingen möjlighet att ladda den? Läs vidare då vi testar ett fodral med inbyggt batteri.

Exogear Exolife iPhone 4

Batteritiden för iPhone 4 om man är lite av en Power User är något begränsad, särskilt om man i slutet av dagen måste vara helt säker på att ha batteritid kvar. Det är inte alltid man har möjlighet eller tid att ladda sin iPhone. Hur löser man då detta? Jo, men någon form av mobil laddare, solladdare (kanske inte direkt optimalt), ett externt batteri i någon form som laddar upp din iPhone oftast genom en sladd eller så väljer man ett fodral med inbyggt batteri.

Exolife från Exogear
Specifikationer (enligt tillverkarna):
Exolife har ett inbyggt batteri på 1500mAh tillverkat av Sony, det kan jämföras med originalbatteriet i iPhone 4 som är på 1420mAh.

Enligt Exogear ska man med Exolife få upp till 300 extra timmar standby, 10h extra filmtittande, 7h extra samtalstid och kunna surfa 6h extra.

Tillverkaren Exogear skryter att Exolife är världens lättaste och tunnaste batterifodral. Vilket efter lite googlande faktiskt verkar stämma, konkurrenterna är både tjockare och tyngre.

iPhone 4: 115,2mm x 58,3mm x 9,3 - 137g
med Exolife: 129,5mm x 62mm x 14,9mm - 196g
(HxBxD - vikt)

Förpackningen består av mycket genomskinlig plast så man ser vad man får. I Exolife ligger, som det brukar, en "iPhone 4" av papp som ger en bild av det slutgiltiga resultatet. Utöver själva Exolife följer en USB 2.0-kabel med och en manual. Exolife kommer laddad och färdig att börja användas direkt.

Installationen är väldigt enkel. Exolife består nämligen bara av två delar; den svarta baksidan och underdelen där kontakterna och batteriet finns samt en genomskinlig ram i hårdplast som håller din iPhone på plats. Man plockar bort ramen, för sedan ner sin iPhone i dockkontakten som finns i Exolifes nederdel och kan vinklas ut för lättare montering. Sedan är det bara att trä över plastramen igen och se till att den klickar i sina fästen. Klart.

Plastramen har utskärningar för knapparna och hörlursuttaget och dessa går enkelt att komma åt. En nackdel är att utskärningen för hörlurarna kanske inte riktigt passar alla typer av 3,5" -kontakt på grund av diametern på utskärningen.
I botten av Exolife finns en on/off-knapp samt bakom ett gummiskydd en mini-USB-kontakt. Genom den kan man ladda både iPhonen och Exolife och även synka mot iTunes så man slipper ta av Exolife för att synka.
Plastramen går inte runt hörnen som Apples bumper och lämnar därmed framsidan av iPhone oskyddad. Ett displayskydd rekommenderas om man är lagd åt det hållet.
På baksidan av Exolife sitter en blå batterimätare som visar hur mycket batteri det finns kvar i Exolife. Genom ett tryck på on/off-knappen stegar sig mätaren fram och visar i kvartssteg hur mycket som finns kvar. En process som tar ca 5sek, lite onödigt i mina ögon.

Prestanda
För att testa Exolife genomfördes två olika tester. Först tog vi en iPhone vars batteri var så tömt att den stängt av sig själv. Sedan tog vi en iPhone vars batteri var på 25% och lät Exolife ladda upp den. Båda testerna gjordes två gånger för att få ett medelvärde. Endast 3G var på med 4/5 staplar i mottagning.

När den helt döda iPhonen skulle laddas tog det 1h 47 min innan Exolife var tom. iPhonens batterimätare visade då 71%. iPhonen startades så fort det var möjligt.

Från 25% tog det 1h 51min innan Exolife var tom, iPhonens batterimätare visade då 95%

Exolife fungerar mer som en bärbar laddare än ett externt batteri. En fulladdad iPhone kommer att använda Exolifes batteri innan den tar från sitt egna interna batteri. Om iPhonen skulle bli fulladdad stänger Exolife helt enkelt av sig själv.

Exogear lämnar 3 års garanti på Exolife

+ Smidig design
+ Förbättrar batteritiden avsevärt

- Hörlursuttaget passar inte alla
- Batteriindikatorn

Kommentarer
2 svar

Enligt rykten ska Samsungs nästa flaggskepp bli först med nästa generations Snapdragon-krets och kan roffa åt sig alla kretsarna i första omgången.

För alla som använder Chrome eller Googles sökapp i Android går det nu att få en förhandsvisning av Youtube-klipp.

Leveranstiden minskar nu ytterligare för att få hem de trådlösa hörlurarna Airpods från Apples nätbutik. Köpsugna spekulanter behöver nu vänta blott ett par veckor på att få hem sina exemplar.

Google kan ha ett par smarta hörlurar likt Apples Airpods på gång. Lite snokande i en betaversion av en Google-app bjuder på referenser till ett par hörlurar med Google Assistant.

Googles nästa version av Android kommer som rykten har påstått att döpas efter den välkända kakan Oreo.

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.