Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FAQ: Granskning och Test

Testlabbet erbjuder granskningar och tester utförda av vanliga Macanvändare i sin naturliga miljö. Vi är relativt ensamma om att erbjuda denna typ av testning som kan vara mycket värdefull information innan du köper en ny produkt.

Testlabbet består av dig och mig - inte stressad testpersonal i ett testlabb som ser hundratals produkter varje månad. Vi använder produkter i vår vardag för att se om dom passar på kontoret och/eller i hemmamiljö.

DU kan också bli testare - vi har alltid två pågående klibbiga trådar i testlabbet:

- I testlabbet just nu
- Önska dig ett test

Ett test innebär att du får tillgång till en produkt i 1-3 veckor för testning. Om du inte har tillgång till god kamerautrustning fotograferar vi produkten i vår fotostudio i Stockholm innan den skickas till dig.

Idagsläget (maj 2004) erbjuder vi inte betalning för utförda tester men det är något vi hoppas kunna erbjuda senare i år i takt med att medlemsintäkterna ökar (se finansiering och framtiden).

GRANSKAD innebär att vi fått en chans att bilda oss en första uppfattning om en produkt. En granskning resulterar inte i betygssättning.

TESTAD innebär att en eller flera testlabb-medlemmar använt produkten under en period för att se om den verkligen lever upp till förväntningarna och om det dyker upp något oväntat under testperioden. Vi bedömer kvalitet och funktionalitet.

När det gäller programvaror är våra test inte alltid fullständiga - för komplicerade och omfattande programvaror testar vi oftast ett eller flera vanliga arbetsmoment. Anledningen är att ett test av alla funktioner i exempelvis Adobe Photoshop CS blir alldeles för komplicerat och tidsödande för 99mac:s testlabb.

Ett test resulterar i ett betyg 1-5.

En produkt med betyget 5 uppfyller eller överträffar alla förväntningar för kvalitet och design samt erbjuder verkligen dom funktioner & finesser som tillverkaren påstår att den gör.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.