Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Back to 99mac

Välkommen till 99mac 4.0!

Detta är vår första nyskrivna nyhet på nya 99mac och rubriken lyder "Back to 99mac". Huvudtemat för denna uppdatering är nämligen att hitta tillbaka till våra rötter - det som gjorde sajten stor och välkänd. Från och med idag heter sajten 99mac precis som förr.

Experimentet med att slå ihop flera sajter (99mac.se, 99musik.se, iPod.se mlf) till portalen 99.se med forum för Mac, iPod, iPhone och Musik var spännande men jag har innerst inne längtat tillbaka till gamla 99mac och nu vrider vi tillbaka klockan några år. Domänen 99.se är så fantastiskt bra (ingen glömmer adressen) att vi kör vidare med den.

Glöm inte varför vi heter 99mac: 99% Mac och 1% offtopic
I takt med att Apple har lyckats med nya produktserier så täcker inte Mac hela inriktningen men vi är riktigt duktiga på att hålla ner mängden offtopic fortfarande. Jämför gärna med andra forum som ofta har mer än 50% offtopic.

Resultatet av uppdateringen är en snygg, lättanvänd och enkel sajt att använda: vi har en förstasida med nyheter och vi har landets största forum för Apple produkter. Vi har 80.000 medlemmar och en enorm kunskapskälla i våra 1.8 miljoner inlägg.

I min krönika 99mac lägger grunden för framtiden berättade jag om vår nya plattform som har en mängd nya funktioner som ger oss möjlighet att bygga riktigt coola grejer. Idag ser ni bara en liten del av möjligheterna med vårt nya CMS-system där nyheter och mycket annat kommer publiceras. Kommentarerna finns både på förstasidan och i forumen.

Nya 99mac forumet
Forumet innehåller nu allt om Mac, iPhone, iPod och iPad på ett ställe. Vi har ändrat upplägget något och det kan kännas lite ovant dom första dagarna men snart kommer det kännas som hemma igen.

Högerspalten innehåller numera "Hetaste trådarna" som uppdateras automatiskt och ersätter Digga-funktionen. Du hittar även dom senaste inläggen och nyhetsartiklarna på samma ställe.

Köpes & Säljes är nya namnet på radannonserna och här finns nu fler kategorier för att bättre skilja annonserna åt. I en kommande uppdatering förbättras annonserna rejält men detta är första steget.

Rensat bort gammalt innehåll
Igår raderade vi mer än 10.000 inaktiva medlemmar och tiotusentals gamla radannonser som legat kvar i åratal efter att dom blivit inaktuella.

Utvecklingsteamet
Jag vill ge en enorm eloge till Arvid Björkström och Adrian Bengtson som jobbat med nya 99mac sedan början på Oktober. Arvid är en veteran på området och Adrian tog steget från moderator till frontend utvecklare för ett par månader sedan. Adrian är väldigt noggrann och har verkligen jobbat för att vi ska lansera en färdig sajt vilket också gjort att utvecklingstiden blivit betydligt längre än vanligt - resultatet är också bättre än vanligt.

Uppdatering varje vecka
Allvarliga buggar kommer vi göra "hot fix" av så fort som möjligt men det allra mesta kommer förändras i veckovisa uppdateringar framöver. Adrian kommer hålla er uppdaterade med vad som inkluderas i respektive uppdatering och när uppdateringen sker.

Buggar & feedback samlar vi här:
http://www.99.se/feedback/282840-kanda-fel-problem-osnyggheter-i-99mac-v4-0-a.html

Vi hoppas att du känner dig laddad, inspirerad och sugen på att göra något grymt av nya 99mac! Det här är ju vår gemensamma sajt. Utan medlemmar är sajten ingenting.

Kommentarer
50 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.