Oktobernytt från Apple: iMac, Mac mini, MacBook och Magic Mouse

Apple har precis lanserat nya modeller av iMac, Mac mini och MacBook samt släppt en helt ny mus med rörelsesensor på ovansidan, Magic Mouse.

Det var en sådan där tisdag när Apple Store gick ner och alla började spekulera i nyheterna. Denna gång var det flera uppdateringar på tapeten, det hade surrat rykten en längre tid nu, och alla större rykten verkar ha slagit igenom denna gång.

iMac

Kanske den på förhand med omtalade uppdateringen som många väntat på. Nya iMac är snabbare och större med nya LED-skärmar på 21,5 respektive 27 tum. Inbyggd SD-kortläsare, trådlöst tangentbord och nya Magic Mouse följer med.

Pris från 11.495 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Mac mini

Mac minins framtid hos Apple har sett lite osäker ut, men än finns den kvar och uppdateras. Priserna är fortfarande rätt höga, men nu får man snabbare processor och större hårddisk i alla fall. Kanske den mest intressanta nyheten är en server-variant som istället för SuperDrive har en extra 2,5-tums hårddisk samt levereras med Snow Leopard Server installerad.

Pris från 5.995 kr på svenska Apple Store. (9.995 kr för server-versionen.)

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

MacBook

Den vita MacBook lever vidare. Nu med rejält uppfräschad design, multitouch-platta och inbyggt batteri, precis som på MacBook Pro-serien. Och priset ligger kvar under tio tusen kronor.

Pris 9.995 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Magic Mouse

Dagens intressantaste nyhet är den nya musen från Apple. Personligen föll jag aldrig för Mighty Mouse, men den nya Magic Mouse verkar vara riktigt intressant med sin multi-touch-översida som ger möjligheter som bara styrplattorna haft förut.

Pris 695 kr på svenska Apple Store.

Se Apples hemsida och mer info hos MacRumors.

Apple Remote, AirPort Extreme och Time Machine

Apple har dessutom släppt en ny fjärrkontroll och uppdaterat prestandan på AirPort Extreme och Time Capsule, läs mer hos MacRumors.

Här är de enskilda trådarna för varje nyhet:
Tråden om nya Mac mini (oktober 2009)
Tråden om nya iMac (oktober 2009)
Tråden om nya MacBook (oktober 2009)
Tråden om Magic Mouse (oktober 2009)

Denna tråd är låst, använd någon av ovanstående trådar för vidare diskussion om respektive produkt.

Den olycksdrabbade telefonen Note 7 är uppenbarligen saknad av många användare, och Samsung uppges nu planera en begränsad återkomst i hemlandet Sydkorea.

Apple fortsätter att satsa på rörlig bild för att locka fler till musiktjänsten Apple Music, och nu det senaste som fått premiär är en hiphop-dokumentär.

App Store blir en allt viktigare inkomstkälla för Apple, och bara under första halvan av detta år har butiken dragit in mer pengar än hela företaget gjorde för tio år sedan.

Med Honor 9 vill det Huawei-ägda mobilmärket bli nummer ett bland Europas unga konsumenter, och detta ska göras med dubbla kameralinser och blankpolerade färger.

Apple köper upp Sensomotoric Instruments och får därmed teknik för ögonspårning. Tekniken innefattar både virtuell och förstärkt verklighet.

Den europeiska kommissionen dömer Google till rekordböter och ålägger bolaget att ändra sina sökalgoritmer för att inte missgynna konkurrerande tjänster.