Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWSF03: På Internet-safari med Apple

Många har efterlyst det, andra har tyckt det är att lägga resurser på fel saker. I dag släppte Apple ytterligare en webbläsare för Mac OS X - Safari.

Nu kan du surfa snabbare än någonsin, i alla fall om vi ska tro Steve Jobs, på din Mac OS X-dator. Apples nya webbläsare Safari ska var upp till tre gånger så snabb som Internet Explorer 5.2. Den ska ockå slå uppstickaren Chimera/Navigator på fingrarna.

Snabbhet är nyckelordet för Safari. Apples nya webbläsare ska starta snabbt, rendera sidor snabbt. Jag har testkört och tycker den är snabb. Framför allt fram- och tillbaka-knapparna.

Safari är en liten avskalad webbläsare. Du söker enkelt på Google direkt från adressraden. Tillbaka knappen Snap Back tar dig tillbaka till till den sida där du senast skrev in en adress eller valde ett bokmärke.

Safari innehåller många nyheter och Apple pratar gärna om sin smarta hantering av bokmärken som liknar hanteringen av filer i iTunes - bara ett fönster. Safari använder Rendezvous för att leka upp webbadresser i det lokala nätverket. De webbadresser du har i din Adressbok finns också i Safari.

Safari städar efter sig vid nerladdning av filer. Du ser den uppackade filen, alla sit-, .bin- eller .gz-filer raderas.

Apple säger att Safari stöder Internetstandarder och lovar att sidor med HTML, XML, CSS, JavaScript och Java ska se bra ut. Annars finns det en knapp för att rapportera sidor som inte fungerar direkt till Apple.

Safari är baserad på Konquerer, webbläsaren från KDE.

Läs ner och ladda ner
Apple.se/safari

Diskutera vidare
Det finns många trådar om Safari under Programvaror. Fortsätt diskussionen där.

1: Apples webbläsare Safari
2. Surfin Safari och Handelsbanken

[ 10 Januari 2003, 18:20: Meddelandet ändrat av: Christian Åhs ]

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.