Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nytt på 99mac: [FAQ] och [GUIDE]

99mac.com är som bekant en stor och betydelsefull mötesplats för Macanvändare runt om i Sverige. Människor fulla av åsikter, råd, problem och allmänna idéer om allt mellan himmel och jord. Fokus har dock alltid legat på Mac.

Allteftersom fler och fler börjar använda Apples alla nya teknologier, såsom Mac OS X, dyker också fler problem och frågor upp, vilket vi uppmärksammat.

Därför lanserar vi idag vad vi kallar [faq] och [guide].

Flitiga medlemmar av 99mac har säkert lagt märke till att vissa ämnen blir uttjatade pga. att de tas upp åter och åter igen, ofta i samma forum dessutom. Detta önskar vi råda bot på och således göra det lättare att få hjälp snabbt, men också underlätta modereringen på 99mac.

Vi har valt att dela upp den nya sortens hjälpande hand på FAQ och GUIDE.

[faq] betyder ”Frequently Asked Questions” och kommer att ge svar på de vanligaste och mest återkommande frågorna i forumet. När vi publicerar en [faq] finner ni dessa längst upp i respektive forum.

[guide] å andra sidan tar upp fler enskilda problem och kan bestå av rena steg-för-steg-anvisningar. Exempelvis skulle en guide kunna vara "Gör din Mac till en komplett webbserver”. Utförliga och lättbegripliga instruktioner utlovas.

Varje tråd börjar med [faq] eller [guide]. Därmed är det också lätt att söka i arkivet.

När vi samlat på oss en hög kommer en separat sida och arkiv upp, där ni kommer hitta alla samlade och i olika kategorier.

Först ut är en [faq], skriven av Christopher Anderton, som bl.a. tar upp ”Hur spelar jag upp mina mediafiler? Vilka codecs fungerar med Mac och hur skaffar jag de jag behöver? Fungerar DivX i Mac OS 9?

Klilcka här eller gå till Digital Bild, Ljud & Video-forumet.

Vi mottar gärna massvis av synpunkter, tips och förslag till adressen [email protected] eller här i denna tråd.

Inom snar framtid kommer också vår första [guide] upp.

[ 04. februari 2003, 02:01: Meddelandet ändrat av: Jon Adolfsson ]

Kommentarer
26 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.