Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

NAB: Ny version av kompositionsprogrammet Shake

<center><IMG SRC=http://a772.g.akamai.net/7/772/51/0ec93e41a14e03/www.apple.com/shake/images/indextop04072003.jpg></center>

Som vi berättat om tidigare ikväll använder Apple elektronikmässan NAB till att lansera en helt ny serie av företagets professionella arbetsverktyg. Bland dessa finns kompositionsprogrammet Shake, som Apple köpte av företaget Nothing Real, för mer än ett år sedan.

Shake 3 innebär en hög med förbättringar och optimeringar. Den nya versionen fokuserar mycket på hur Shake fungerar i nätverk, bl a genom "Qmaster Network Render Management Software" som bygger på Apples Rendezvousteknologi. Dessutom ingår ett obegränsat antal nätverkslicenser för rendering.

Programmet har också fått nya visuella effekter och stöd för nya sätt att arbeta med ljud.

Shake 3 kan också importera Photoshopfiler med lager och alla effekter i dessa.

Priset för Mac OS X-versionen av Shake 3 är $4,950 medan Linux- och IRIX-versionerna ligger på hela $9,900. Utöver det tillkommer en årlig underhållsavgift på $1,485. Apple utvecklar inte längre någon Windowsversion av Shake.

Programmet kräver sin Mac, minst en 800MHz G4-processor och gott om RAM och hårddiskutrymme rekommenderas.

Apples pressmeddelande om Shake 3 finns här.

- du läste det först på 99mac.com -

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.