Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

NAB: Apple lanserar DVD Studio Pro 2, levereras i augusti

<center><IMG SRC=http://a772.g.akamai.net/7/772/51/04b16d41b9628e/www.apple.com/dvdstudiopro/newversion/images/indextop04072003.jpg></center>

Idag på NAB-mässan i Las Vegas lanserade Apple en ny version av deras dvdskaparprogram DVD Studio Pro. Version 2 bygger på ny omskriven Cocoakod och ett helt nytt gränssnitt, som är tänkt att ska tilltala vana Final Cut Pro-användare mer än det förra. Även användare av konsumentvarianten, iDVD, ska kännas sig någorlunda hemma i det nya gränssnittet.

Bland alla nyheter finner vi möjligheten att kunna skräddarsy utseendet exakt som du vill ha det. Programmet kommer som väntat med en hel del nya knappar, bakgrunder och olika stilmallar.

Apple har också förenklat hur du skapar och editera din dvds menyer, genom en ny menyredigerare. Du ska längre inte behöva lämna programmet för att jobba med text.

Den populära tidslinjen i Final Cut Pro återfinns nu även i DVD Studio Pro 2. Med den kan du lägga till och editera kapitel, 8 olika videospår samt 8 olika ljudspår.

Compressor-funktionen exporterar till MPEG-2 för dvd eller MPEG-4 för streaming. Compressor hanterar vattenmärkning, förhandsvisning i realtid, 30 filter och effekter och en förbättrad MPEG-2-omkodare med stöd för VBR.

Priset är $499 och programmet förväntas finnas för leverans i augusti. Alla som köper 1.5 fram till augusti får uppgradera för $29.95.

Apples pressmeddelande om DVD Studio Pro 2 finns här.

Läs mer om DVD Studio Pro 2 på Apple.com.

- du läste det först på 99mac.com -

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.