Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Vitmaktmusik tas bort från Spotify

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Den amerikanska människorättsorganisationen SPLC har efter händelserna i Charlottesville granskat närvaron av vitmaktartister och grupper på olika musiktjänster. SPLC fann att minst 37 band som gör vitmaktmusik finns etablerade på Spotify.

Redan 2014 gjorde SPLC en liknande granskning och fann att flera grupper var etablerade på bland annat Itunes, Amazon och Spotify. Itunes plockade bort stora mängder av musiken redan då medan flera band fick vara kvar på Spotify och Amazon.

Enligt Digital Music News är följarskarorna för vitmaktmusik förhållandevis små men växande. Banden är enkla att hitta med hjälp av Spotifys funktion som tipsar om relaterade artister. Det finns även en spellista där användaren samlat nazistiska marschlåtar.

Efter granskningen har Spotify beslutat att plocka ner vikmaktmusiken från musiktjänsten. En talesperson från Spotify säger i ett uttalande till Dagens Nyheter:

– I samband med att vi har blivit uppmärksammade på detta innehåll, har vi tagit bort många av de band som identifierats, medan vi omedelbart granskar resten.

Vidare säger talespersonen att olagligt innehåll eller material som uppviglar till hat eller våld inte har någon plats på Spotify och att företaget vidtar omedelbara åtgärder för att bedöma och ta ner det opassande materialet så fort det uppmärksammas.

Kommentarer
58 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.