Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ikeas lampor funkar nu med Philips Hue

Efter en firmware-uppdatering fungerar Ikeas Trådfri-lampa tillsammans med Philips Hue-systemet här på kontoret.

Idag har Ikeas smarta belysningsserie Trådfri diskuterats flitigt i forum och grupper runt om på internet som är intresserade av hemautomation. Enligt uppgift fungerar lamporna efter en firmware-uppdatering nu tillsammans med Philips Hue-systemet.

Här på redaktionen fick vi det till en början inte alls att fungera, men nu så. Lampan fick sin uppdatering från Ikeas gateway och efter en återställning gick den att lägga till vårt Hue-system direkt i Hue-appen.

På Ikeas webbplats står det om Trådfri att serien är kompatibel med Homekit, Google Home och Amazon Alexa, via en uppdatering av deras gateway.

"Se till att du har den senaste uppgraderingen av gatewayen Trådfri för att kunna koppla ihop den med Amazon Alexa, Apple Homekit eller Google Home."

Också på Ikeas Facebook-sida frågar kunder om det stämmer och får ja till svar, en del har varit i varuhusen och köpt Trådfri på inrådan av personal som hävdar att de fungerar med Apples Homekit. Så är inte fallet – än. Ikeas PR-avdelning säger att stöd för Apple, Google och Amazons system kommer senare i höst. Uppgifter från tidigare idag gör gällande att det kommer ske till 1 oktober när möbeljätten också sägs lansera färglampor till serien.

Här på redaktionen dyker Ikea-lampan i vårt Hue-system inte upp tillsammans med Hue-lamporna i Apples app Hem. Någon uppdatering finns inte att hitta till Ikeas gateway.

Vad som händer inom Ikea här är oklart, men någon form av kommunikationsmiss verkar ha skett mellan företagets avdelningar. Många blir nog glada över att Trådfri nu fungerar med Philips Hue, men stöd för Homekit verkar vi få vänta på ännu en tid.

Kommentarer
35 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.