Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

fredagsvideo

30 år av Never Gonna Give You Up

Det är nu 30 år sedan som Rick Astley släppte sin dunderhit Never Gonna Give You Up som senare kom att bli ett stort internetfenomen.

Rick Astley föddes 1966 och är en brittisk popsångare från Lancashire. Hans musikkarriär startade redan när han var tio år då han sjöng i den lokala kyrkkören. Under sin uppväxt var han trummis i flera lokala band. 1985 var Astley trummis i bandet FBI och när den dåvarande sångaren slutade för att han skulle fokusera på sin karriär som frisör tog Astley över rollen som sångare.

Hans första singel blev ingen succé, däremot blev hans nästa singel Never Gonna Give You Up en stor succé och hamnade snabbt på många topplistor. Senare har låten och videon blivit ett av internets största meme.

Fenomenet uppstod 2007 när en användare på forumet 4chan påstods länka till en trailer av Grand Theft Auto IV, istället kom användare som tryckte på länken till musikvideon av Never Gonna Give You Up. Buset spred sig snabbt på internet och inom några år var det vida känt och idag är det ett av de mest kända internetbusen.

Igår var det 30 år sedan Astleys singel släpptes och detta firar vi i veckans #fredagsvideo med några av internets guldklimpar. Astley uppmärksammade jubileet via sitt Twitter-konto.

Rick Astley i rymden

Getter sjunger Never Gonnna Give You Up

Never Gonna Hit Those Notes

Trevlig helg!

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.