Google-appen Trusted Contacts landar nu i App Store

Med Google-appen Trusted Contacts kan användare dela platsdata på sina nära och kära, likt hur Hitta mina vänner fungerar.

I december lanserade Google appen Trusted Contacts till Android och nu finns den också tillgänglig i App Store för IOS-användare. Med appen kan användare dela sin platsinformation med ett antal utvalda kontakter.

Trusted Contacts kan användas för att kommunicera med och lokalisera de utvalda kontakterna vid nödsituationer. Det går också att använda appen för att berätta för kontakterna att du exempelvis kommit hem säkert. Är någon av dina kontakter sen hem kan du också begära att få se var de är. Svarar de inte inom ett visst tidsintervall får du se deras senast kända plats.

Google-appen påminner en hel del om Apples app Hitta mina vänner, men fungerar alltså också för användare som inte har Icloud.

Namn
Trusted Contacts
Plattform
IOS
Utvecklare
Google, Inc
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
IOS 9.0 eller senare.
Språk
Engelska med flera.
Skriven av Ida Blix

Ibland missuppfattar Siri vad du försöker säga till henne. Istället för att sucka, och försöka prata med henne igen, kan du korrigera felet genom att skriva.

Efter en granskning som Southern Poverty Law Center (SPLC) har gjort tar Spotify bort vitmaktmusik från sitt musikutbud.

Nya läckor påstås visa bilder på Samsungs kommande storformatstelefon och även zoom-fokuserade kameraegenskaper.

Från och med september kan du sätta in pengar på ditt eget konto med hjälp av Swish om du har Nordnet som bank.

Mediaplattformen Plex ligger i skottgluggen. Anledningen är nya villkor runt bland annat datainsamling.

Den här veckan pratar Ida Blix och Andreas Eklöv om Apples planer för eget videomaterial, rykten om Apple Watch, nya Nokia 8 och om Apples Smart Connector.